خصوصیات و یا دلبستگیهای فردی او عملاً و واقعاً بی تاثیر خواهد بود. به ویژه که اساساً وی فردی دارای قوت نظری ویا قدرت مدیریت سیاسی و اجتماعی در خور نیست و این موضوع با توجه به مشارکت پایین مردم، تقویت هم میشود.
رویکرد دوم بر آن است که مسئله، آرمان و هدف اصلی کشور همان پیشرفت همه جانبه فردی و اجتماعی است. پیشرفت به معنای توسعه وجودی و افزایش ظرفیتهای فرد و جامعه با محوریت آگاهی و علم و در نتیجه و به تبع آن اخلاق و فضایل انسانی، پیشرفت اقتصادی و سیاسی است. رشد و بکارگیری ظرفیتها و قابلیتهای انسانی کشور باعث و بانی پیشرفت همه جانبه کشور در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. به فعلیت رسیدن استعدادهای انسانی باعث شکوفایی در همه ابعاد زندگی میشود. رشد و بکارگیری ظرفیتهای انسانی در کشور بود که در جنگ با دشمنان جهانی انقلاب اسلامی باعث پیروزی شد و همچنان میشود. در این چهارچوب فکری اصلاح و پیشرفت مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی مبنا و اساس همه پیشرفتهای کشور است. در این چهارچوب فکری حتماً باید مداخلات دولت در اقتصاد کاهش پیدا کند ولی حتماً باید دولت در فرهنگ، آموزش و پژوهش سرمایهگذاری کند و اگر چنین شود «اقتصاد دانش بنیان» شکل خواهد گرفت و قدرت سیاسی افزایش خواهد یافت و فرهنگ به مثابه همه چیز باعث پیشرفت همه چیز خواهد شد. زیرا فرد و جامعه توانمند علمی محصولات فراوانی در اقتصاد خواهند داشت. تئوریهای اقتصادی بر آنند که اساسأ اقتصاد دانش بنیان است زیرا بیش از هفتاد درصد رشد اقتصادی کشورها محصول دانش است. چنانکه قدرت سیاسی نیز محصول دانش است و همه فصیلتهای فردی و اجتماعی دیگر نیز محصول دانش است .دانشی که در انسانها خلق میشود و باعث پیشرفت وجودی آنها و جامعه میشود. بر این اساس پیشرفت اقتصادی و سیاسی را باید محصول پیشرفت انسانی و انسانهای یک کشور دانست. جالب آن است که اختاپوسی مثل تحریم نیز تنها در عرصههایی ناکارآمد بوده که کشور عزیز ما با استفاده از ظرفیتهای مردم به پیشرفتهای علمی دست یافته است. باور کنید که تنها موردی که دشمن، ما را تحریم نمیکند فروش اورانیوم به کشور ماست. حرف و روش او این است که شما اورانیوم تولید نکنید ما به شما میفروشیم! اینها همانهایی هستند که هم اکنون فروش داروهای ضد سرطان و بیماران پروانهای و ... را به ایران تحریم کرده اند! مسئله یک علت بیشتر ندارد و آن اینکه ما نمیتوانیم این داروها را خود تولید کنیم. بر این اساس توسعه انسانی و بهرهمندی از ظرفیتهای مردم ایران تنها راه حل همه چیز از جمله بیاثرسازی تحریمهاست. انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک تحول عظیم الهی همه ماموریت خود را رشد انسانها و در نتیجه دستیابی به همه دستاوردهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و بینالمللی به عنوان محصول این توانمندسازی قرار داده است و تاکنون همه مسائل خود را با این روش حل کرده است. امریکا و امریکاییان جهان هر کجا که با استعداد فعلیت یافته ایرانی روبرو شدهاند شکست خورده اند و حاضرند هر امتیازی بدهند که این مسیر متوقف شود. ماجرای صادرات اورانیوم به ایران و ... از این جمله هستند و هرجا که بدانند هر برخورداری ایرانیها محصول توانمندی آنها نیست همه راهها را به سوی ما خواهند بست. تحریمها دقیقاً در همین عرصهها وضع شدهاند.
اما روش ما این بوده است که موشکها را ما ساختیم و ما تصمیم گرفتیم که شلیک کنیم و شلیک کردیم و برخی از موشکهای ما به هدف خورد و برخی بیشتر به هدف خورد و برخی نخورد. اما ما یاد گرفتیم که در تصمیم بعدی پیشرفته تر عمل کنیم یعنی دقیقاً خود ما! درمورد سلولهای بنیادی، در مورد همه هایتکها و در قلمرو علوم انسانی ما همین گونه شده ایم ...... و خوشا به حال «سعید جلیلی» که اینک علمدار تداوم تحقق روزافزون این آرمانهای بزرگ است. مسعود پزشکیان فکر می کند اگر ما کوتاه بیاییم آنها از تحریمها کوتاه خواهند آمد و سعید جلیلی فکر می کند که اگر ما روی توانمندی و افزایش توانمندی خودمان حساب کنیم آنها ازتحریمها کوتاه خواهند آمد.
به عنوان کسی که سالها در این امور در حال فکر کردن و نوشتن و تدریس کردن و سیاست گذاری هستم به حال این روزهای سعید جلیلی غبطه میخورم .... کار به جایی رسیده که وقتی که می خواهند بدی او را برجسته کنند می گویند او طرفدار اسلامی کردن دانشگاههاست!
یعنی اسلام و انقلاب اسلامی در ایران تا این حد از منظر اینان بی جایگاست و......
عطاالله رفیعی آتانی
مکه مکرمه/تیرماه ۱۴۰۳
🆔
@rafeieatani