#یاد_داشت
🔘اسلام شناس عدالتخواه
🔻آقای محمدرضا حکیمی دانشمندی جامع و ادیبی چیرهدست و اندیشهورزی نوآور و اسلامشناسی عدالتخواه بودند.(مقام معظم رهبری؛ ۰۱؛۰۶؛۱۴۰۰ )
🔹وی با ورود به مدرسه شهید نواب مشهد مسیر پربهجت طلبگی را شروع کرد. اگرچه مدتی طولانی لباس رسمی روحانیت را میپوشید اما در سال ۱۳۴۵، با رضایت استادش، شیخ مجتبى قزوینى لباس روحانیت را کنار گذاشت.
🔸علاقه ایشان به امام راحل باعث شد تا جمعی از علمای بلاد مشهد را متقاعد کند تا به قم بیایند و با امام خمینی دیدار کنند.
🔹حکیمی در عرصه سیاسی اجتماعی، عدالتمحور بود و با نگاهی فقرستیزانه، از حکومت دینی این انتظار را داشت تا با معیار عدالتورزی پیش برود که چنین دغدغههایی وی را به «فیلسوف عدالت» معروف کرده است
🔸چنین دغدغههایی باعث شد تا وی با نهضت امام راحل همراهی نماید و به خاطر فعالیتهای انقلابیش تحت فشار ساواک قرار گرفته و زندانی شود. اما مدتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل کمرنگ دیدن فعالیتهای عدالت محور، با برخی نگاهها در انقلاب اسلامی زاویه پیدا کرد.
🔹این چرخش نظری باعث شد تا ایشان از حاکمیت فقیهان در عصر غیبت امام معصوم به سیستم حکومتی مسانخ قائل شود. سیستمی که در آن بیشترین سنخیت با حکومت ائمه معصومین به چشم میخورد.
🔸حکیمی که پرورش یافته علمای تفکیکی است در ترویج این مکتب تلاش زیادی کرد. بر اساس مکتب تفکیک، بین فلسفه، عرفان و باورهای دینی گسستهایی وجود دارد و مسیر آنها در نظام شناخت انسانی متفاوت است.
🖋
#علی_اعتمادی
#رحا
@resalathozehenghelabi