🔰 دروغ توقف مازوتسوزی نگرفت بریم سراغ بزککاری فاجعه کرسنت!
🔸روزنامه شرق ادعا کرد: مازوتسوزی امروز، امتداد آتشزدن قرارداد کرسنت است و البته ادامهاش مانده است(!)
🔸این روزنامه به بهانه بررسی «سیاستگذاریهای نادرست صنعت انرژی و برق» نوشت: چندی پیش، وزیر نیرو به مجلس رفت و گفت: «مصرف مازوت در نیروگاهها با بهینهسازی سوخت آنها از ترکیب گاز و مازوت کپسول خوب در دستور کار قرار گرفته است که به این ترتیب میتوان از ظرفیت نیروگاههای مازوت نیز حداکثر استفاده را کرد، بدون اینکه نگرانی برای شهروندان عزیز وجود داشته باشد».
🔻این گزاره درحالی مطرح میشود که راههای زیادی برای استفاده نکردن از مازوت وجود داشت که با بیتدبیری و سهلانگاری نادیده انگاشته شد. امروز وضعیت صنعت برق کشور به جایی رسیده که در تولید برق هزینه و فایده در نظر گرفته نشده است و گاهی صادرات سوخت خام نیروگاهها میتواند مقرون بهصرفهتر باشد یا سوزاندن فلر سرمایه عظیمی را به باد میدهد که میتوانست بهجای گاز شیرین به عنوان ماده خام صنایع استفاده شود یا بهینهسازی مصرف سوخت یا نگهداشت ذخایر آب پشت سدها از جمله روشهایی است که میتوانست نیاز به مازوت در نیروگاهها را به حداقل برساند.
🔻گاز مصرفی نیروگاهها در سهماهه شهریور تا آبان در سال ۱۴۰۲، 7.9، 6.6 و 3.3 میلیارد مترمکعب بوده و برای سال ۱۴۰۳ این اعداد به ترتیب 7.8، 4.7 و 2.2 میلیارد مترمکعب بوده است. سؤال اینجاست که اگر سازمان محیطزیست ادعا میکند مازوتسوزی ندارد، دود زرد نیروگاهها که نشانه مازوتسوزی است چیست؟ یا به این سؤال پاسخ بدهند که حتی اگر در بهترین حالت، روزانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب گاز و ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل تأمین شود که با توجه به سرمای پیشرو این غیرممکن خواهد شد، وزارت نیرو ۲۰۰ میلیون کیلووات ساعت دیگر را از چه راهی بهجز مازوتسوزی میتواند تأمین کند؟ طبعاً در شرایط کنونی کشور چارهای جز مازوتسوزی وجود ندارد، اما پنهانکردن مازوتسوزی و تحریف واقعیات چاره حل مشکل نیست.
🔸درباره تحلیل شرق چند نکته بایسته یادآوری است. نخست این که دولت ادعا میکرد به خاطر مقابله با آلودگی هوا اقدام به توقف مازوتسوزی کرده است اما مدتی بعد معلوم شد نیروگاهها در مناطق مختلف همچنان مازوتسوزی میکنند؛ ضمن این که مازوت، سوخت حداکثر ۵ درصد نیروگاهها بوده است! به تدریج معلوم شد دولت درباره ذخیرهسازی سوخت زمستانی کوتاهی کرده و حالا که کار به قطعی برق و خاموشی رسیده بود، تلاش میشد تا این قطع به نام توقف مازوتسوزی و مقابله با آلودگی هوا، به مردم فاکتور شود!
🔻نکته دوم در ناترازی تولید برق، نگرش نوکدماغی شرق و کتمان مدیریت فشلی است که پالایشگاه را کثافتکاری مینامید و در موضوع ساخت نیروگاه میگفت به خاطر ۲۰۰ مگاوات برق زیر بار مافیای نیروگاهسازی نمیرویم! همین مدیریت منفعل، از یکسو به غرب تعهد داده بود ۹۵ درصد برنامه هستهای را متوقف کند و بنابراین ساخت نیروگاه هستهای را عملاً منتفی کرده بود؛ از طرف دیگر توافق آب و هوائی پاریس را پذیرفته و متعهد به کاهش استفاده از سوختهای فسیلی از جمله در نیروگاهها شده بود!
🔻سوم این که نویسنده شرق گویا روی کمحافظگی مخاطبان حساب ویژه باز کرده است وگرنه فساد و فاجعه پنهان در قرارداد گازی کرسنت را به عنوان موفقیت فاکتور نمیکرد. به غیر از فسادهای پدید آمده در قراردادهای مانند توتال و استات اویل در دولتهای هاشمی و خاتمی، فساد و تخلف بزرگی هم در دولت خاتمی درباره قرارداد کرسنت پدید آمد و به خسارت ۱۸ میلیاردی ایران انجامید.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GIn
eitaa.com/raheamin/54803
rubika.ir/basiratraheamin/BBIACGCBEJEJCIFG
splus.ir/raheamin/19638