#شرف_الشمس
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
💠پاسخ علما به سؤالات در مورد شرف الشمس
👈پرسش :
شرف الشمس چیست؟ چه آثاری دارد؟ آداب آن چگونه است؟ در چه روز واقع میشود؟ آیا تکرار آن در هر سال لازم است؟
👈پاسخ علما :
حضرت آیت الله
#مبشرکاشانی با اشاره به نکات جالب و ناگفتهای در این باره، مبحث شرف الشمس را جزء علوم غریبه دانست و مرقوم کرد:
«شرف الشمس از علوم غریبه است، لکن در کتب متقدمین اعم از روایی و ادعیه و اذکار اثری نیافتم، فقط متاخرین در چند قرن اخیر معتبر میدانند و بیاناتی درباره شرف الشمس و طریقه تکسیر آن به صورت مربع یا مسبع و غیره و نیز آثار و برکات آن مطالبی متذکر شدهاند و بعضی آن را ماخوذ از اسم اعظم تلقی کردهاند و در کتاب
#جواهرمکنونه که از کتب خطی اذکار است و همچنین در کتاب
#السحاب_اللئالی تالیف
#سیدعبدالله_بوشهری و کتب دیگر، آثاری از جمله دفع فقر و بیماریها و حفظ از گزند جانوران و ایمنی از بلایا وکسب عزت و بزرگی متذکر شدهاند.»
معظم له در ادامه افزود: «
#کفعمی هم در کتاب
#جنت_الواقیه آوردهاند که این حروف شکل، اسم اعظم است و در بعض کتب علمای شیعه دیدم که این شکل از امیرالمۆمنین علیه السلام میباشد ولی سندی برای ادعای خود ذکر نکردهاند.
مرحوم
#شیخ_بهائی نیز در کتاب
#سرالمستتر، در رابطه با این شکل که بعضا به شرف الشمس معروف شده مطالبی بیان فرموده است.»
علامه مبشر کاشانی در پایان، به زمان و آداب و کیفیت شرف الشمس نیز اشاره و یادآور شد: «میگویند که شرف الشمس باید در روز ۱۹ حمل که مطابق با روز ۱۹ فروردین است از طلوع آفتاب تا ظهر بر عقیق زرد و در صورت عدم امکان بر کاغذ زردی نوشته شود و با خود حمل نماید ولی در تجدید آن در روز مذکور در سالهای بعد شرط نشده است و لازم نیست.»
همچنین حضرت
#آیت_الله_روحانی نیز ابعاد خواندنی دیگری از شرف الشمس را بیان و مکتوب کرد:
«اهل این گونه فنون میگویند که اگر یک بار شرف الشمس به طریق مخصوص نوشته شود، دیگر احتیاجی به تکرار در سال بعد ندارد و اثرش باقی است – ولی چون در طرز نوشتن آن اختلاف است، مثل شکل ستاره آن یا حرف میم آن، بعضی به همه وجوه آن مینویسند، مثلا یک بار با ستاره پنج گوشه و یک بار با ستاره شش گوشه.»
معظم له در پایان جوابیه خود به پرسش ما تکرار شرف الشمس در هر سال را لازم ندانست و مرقوم کرد:
«به هر حال جدید تهیه کردن آن در هر سال لازم نیست.»
در این حال، حضرت
#آیت_الله_مظاهری در پاسخی کوتاه و گویا، با اشاره به قابل اعتماد بودن شرف الشمس، افزود: «شرف الشمس مورد اعتماد است و اگر کسی داشته باشد تجدید لازم نیست.»
در کتاب «
#هزار_و_یک_نکته » ، نکته ۲۷۷، تألیف
#آیت_الله_حسن_زاده_آملی نیز مطالبی راجع به این شکل آمده است.
در کتابهای اسلامی هم نقش شرف الشمس هم را شامل پنج اسم اعظم خداوند میدانند که آنها را کلمات مبارکه: الله، جمیل، رحمن، مۆمن و نور گفتهاند و بجای نقش از پنج حرف اول آنها بصورت ا. ج. ر. م. ن میتوان استفاده کرد.