🟠رأی گیری از اجبار تا جریمه!
سوال اینه مگه در دنیای امروز «رأیگیری اجباری» هم داریم؟ بله خوبشم داریم! خیلیها نمیدانند ولی در ۲۵ کشور جهان شرکت در انتخابات، اجباریست! در ۱۱ کشور نیز اگر شهروندی در انتخابات رأی ندهد، مجازات میشود؛ از جریمه نقدی تا محرومیت از حقوق شهروندی.
🔺حالا ممکن است بپرسید حتماً در کشورهای دارای نظام دیکتاتوری و یا کشورهای بی نام و نشان رأی دادن اجباریست؟ باید بگوییم نخیر اتفاقاً در کشورهای بزرگ و کوچک در قاره های مختلف جهان این حالت وجود دارد.
🔺در یکی از ایالتهای کشور سوئیس نیز شرکت در انتخابات اجباری است. ۱۴ کشور هم هستند که قوانینی برای رأیگیری اجباری دارند ولی معمولاً آن را اجرا نمیکنند یا در برخی دورهها آن را اجرا نمیکنند؛ از جمله مصر، لیبی، مکزیک و تایلند.
🔵 حالا ببینیم در کشورهایی که شرکت نکردن در انتخابات، جریمه دارد چه جریمههایی در نظر می گیرند؟
در سنگاپور هر کسی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکند، حق رأی او برای همیشه باطل میشود و برای کسب دوباره این حق باید برود دادگاه و سند و مدرک بیاورد و توضیح بدهد که دلیل غیبتش موجه بوده و از این حرفها.
در بلژیک هم بیشاز ۱۰۰ سال است که هرکسی رأی ندهد، جریمه میشود. چقدر؟ دفعه اول ۲۵ تا ۵۰ یورو و دفعات بعد از ۵۰ تا ۱۲۵ یورو. اگر این پول را ندهد، چه میشود؟ هیچی میرود زندان. اگر هم شهروندی ۴ دوره در انتخابات شرکت نکند به مدت ۱۰ سال از حق رأی محروم میشود و نمیتواند استخدام دولت شود و همچنین نمیتواند هیچ نوع امتیاز یا کمکی از دولت دریافت کند.
در استرالیا شرکت نکردن در انتخابات، جریمه نقدی دارد و در برزیل، محرومیت از خدمات اجتماعی از جمله دریافت گذرنامه. در یونان نیز طبق قانون بدون رأی دادن از گواهینامه و گذرنامه خبری نیست. در پرو که وضعیت پیچیدهتر است و هر کاری بخواهی انجام بدهی و با دولت سروکار داشته باشی، باید کارت حاوی مُهر شرکت در انتخابات را نشان بدهی. البته در بولیوی که شرایط حادتر است و اگر رأی ندهی، نمیتوانی پولت را از حساب بانکیات برداری!
محسن صیاد قنبری
🍃🇵🇸🇮🇷🍃