راهکارهای عملی برای آموزش حجاب به کودکان،
بطور کلی برای علاقه مند کردن دیگران به رعایت احکام دین دو راهکار اصلی وجوددارد:
۱.شناخت درست نسبت به مسئله مورد نظر ۲. احساس خوشایند نسبت به آن مسئله.
مقدمه چینی کنید،
قبل از هرچیز این نکته تربیتی را در نظر داشته باشید که نهادینه کردن یک رفتار یا ارزش در فرزندتان با “عادت بخشی” امکان پذیر است، چرا که تمرین و عادت موجب آماده سازی کودک و نوجوان برای انجام تکالیف دینی می گردد.
نمیتوان بدون هیچ مقدمه ای، کودک را یک شبه به انجام وظایف دینی ملزم کرد. برهمین اساس، در اسلام به آموزش تدریجی تکالیف دینی سفارش شده تا کودکان قبل از رسیدن به سن تکلیف، آمادگی لازم را کسب کنند.
درخصوص حجاب و پوشش نیز لازم است دختران از سنین خردسالی با مقوله حیا و پوشش آشنا شوند. چرا که اگر دخترتان به پوشیدن لباس های باز و نشان دادن بدن خود به دیگران عادت کرده باشد بعد از رسیدن به سن تکلیف نیز به حجاب رغبت نشان نمیدهد. بنابراین لازم است با مقدمه چینی او را به حجاب عادت دهید.
برخی معتقدند باید فرزندان را در انتخاب نوع پوشش و سبک زندگی آزاد گذاشت تا خودش با میل و اراده حجاب و دین را انتخاب کند. اما این موضوع زمانی کارکرد دارد که برای همه گزینه ها شرایط یکسانی وجود داشته باشد.
اما در شرایطی که عده ای با ابزارهای تبلیغاتی و رسانه ای دائما درحال تبلیغات منفی علیه دین و خصوصا حجاب هستند، چطور میتوانیم فرزندانمان را در دریایی از شبهات و تبلیغات رهاکنیم!!؟
روش الگویی چیست؟ یکی از بهترین شیوه های تربیتی برای تشویق کودک به ارزشهای دینی ایجاد حس خوشایند در آنان است. بهترین روش نیز روش الگویی است، یعنی نشان دادن الگویی که هم محجبه باشد، هم موفق و هم مهربان و تاثیرگذار.
مسلما اولین و مهم ترین الگو برای هر دختری، مادر اوست و بعد از مادر بستگان نزدیک تاثیر بسزایی دارند. ممکن است مادری محجبه باشد اما مثلا خاله و عمه محجبه نباشند و بخواهند کودک را نسبت به حجاب دلسرد کنند،در این وضعیت مادر باید با صحبت کردن و راهکارهایی که در ادامه بیان میشود کودک را در انتخاب حجاب مطمئن کند.
الگوسازی حجاب:
هرچه بیشترو بهترحضرت فاطمه زهرا(س) و زینب کبری(س) را به فرزندتان معرفی نمایید.
•بصورت حضوری وغیرحضوری (درنشریه ها و…) زنان موفق و محجبه در عرصه های تعلیم و تربیت، اشتغال، ورزش، علم و پژوهش، خدمت رسانی و نیکوکاری و…معرفی نمایید.
پوشش های کشورها، اقوام و مذاهب دیگر را معرفی و نشان دهید.
همسالان با پوشش اسلامی که در عرصه های علمی،فرهنگی هنری موفقیتهایی راکسب نموده اندرا معرفی نمایید.
درحضور او از شخصی که باحجاب است، تعریف کنید و از حجاب آن شخص به عنوان یک ویژگی بسیار عالی یاد کنید.
خرید اسباب بازی و هدایا
اسباب بازی با موضوع پوشش تهیه نمایید.
لوازم تحریر با تصاویر با حجاب برای او بخرید.
برای او چادر بسیار زیبایی بخرید. قبل از آن، ازمدتها قبل وعده اینکار را به او بدهید و توضیح دهید که در صورتی که مثلاً نمره خوبی بگیرد، چادری زیبا به او هدیه خواهید داد. بعد از خرید چادر هم به او بگویید که فعلاً این چادر را نمی تواند همه جا بپوشد؛ باید کمی صبر کند و در صورتی که او اصرار کرد، اجازه آن را به او می دهید؛ این شرط گذاشتن شما هم اهمیت چادر را نزد او بالا می برد؛ و هم انگیزه او را برای استفاده از چادر تحریک می کند.
جشن تکلیف باشکوه بگیرید و اثرات آن را با هدایای سالانه، تداوم ببخشید.
عکس او با پوشش مناسب را درآلبوم گذاشته و یا قاب کرده ونصب نمایید.
برای رفتن به بیرون ازخانه،همراه با شادی و نشاط به او کمک کنید که با پوشش مناسب حاضر شود.
تشویق کلامی
•هنگامی که از چادراستفاده میکند،از او و زیباییش تعریف کنید و بگویید که حالا چقدر زیبا و باوقار وخانم شده است.
ازعلاقه او به پوشش در میان جمع صحبت کنید و رضایتمندی خود را نیز اعلام نمایید.
•درنمازهایتان وگاهی درمقابل کودک او را دعا کنید.
#مرزبانی
#حجاب
باماهمراه باشید 👇👇
https://eitaa.com/ravabetomoomiilam