🔻به گزارش خبرنگار پایگاه فرهنگی اجتماعی آحاد،
حجت الاسلام ابراهیم شریفی، طی یادداشتی به «بررسی مطالبه گری به عنوان شاخصه ی بارز مشارکت مردم در حکمرانی» پرداخته است که در ادامه مطالعه می نمایید:
🔹مطالبه گری را می توان مهم ترین شاخصۀ نقش ایفا کردن مردم در یک حکومت دانست؛ شاخصه ای که در اصل آن، هیچ تردیدی وجود ندارد ولی درباره چگونگی آن سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد؛ یک مطالبه گری تراز انقلابی اسلامی باید چه شاخصه ها و امتیازات خاصی داشته باشد؟
🔸نمود مطالبه گری را می توان در مفاهیمی دینی مانند مشورت، امر به معروف و نهی از منکر یافت که در منابع دینی هم بر این اصل ها تاکید فراوانی شده است. نقد و انتقاد از ساختار حکومت، مقدمه مطالبه گری صحیح است لذا باید چگونگی نقد هم مورد واکاوی قرار گیرد؛ چرا که انتقاد به معنی نقد یک طرفه بدون ارائه راهکار نیست بلکه در مطالبه گری صحیح و به اصطلاح جهادی، علاوه بر شناخت معضلات و مشکلات و بیان آن با شیوه اصولی و صحیح است سپس باید معقولانه و مسئولانه در مسیر حل آنها با ارائه راهکارها و پیشنهادات درست قدم برداشت. همچنان که رهبری معظم انقلاب در 28 خرداد 99 فرمودند: «مطالبهگری فقط انتقاد نیست، مطالبهگری فقط اعتراض نیست، اگر چه در آن، اعتراض هم وجود دارد. انتقاد در کنار پیشنهاد… مجموعهی جوانی که این سخن را میشنوند و در این عرصهها فعّال هستند توجّه کنند اینکه ما صرفاً انتقاد کنیم، صرفاً اعتراض کنیم، این کار را پیش نمیبرد، این مطلقاً فایدهی جدّی و ماندگاری ندارد؛ حالا ممکن است یک فواید کوچکی اوّل کار داشته باشد؛ آنچه فایده دارد عبارت است از پیشنهاد. ببینید در اسلام هم نهی از منکر با امر به معروف همراه است، نهی از منکر همان اعتراض است، امر به معروف یعنی پیشنهاد»
▫️مطالبه گری بابی است برای ورود شهروندان به عرصه تصمیم گیری و دخالت در سیاستگذاری که موجب می شود، جریانِ اداره کشور از یک نظام اقتدارگرا و آمرانه به فرایندی مردم سالار و مشارکتی تبدیل شود. البته باید پذیرفت که مطالبه گری از مَعبر آزادی بیان به معنای درستش می گذرد تا حق مشارکت مردم در امور حکومتی فراهم گردد.
🔻برای مطالعه ادامه یادداشت به سایت آحاد مراجعه فرمایید👇
https://ahaad.net/?p=2888
👇 ما رو دنبال کنید
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌎کانال رسانه شریف
🆔
https://eitaa.com/resanesharif