#هشدار_بهداشتی
#طیور
#مرغداران
#گامبورو
💢
مرغداران بخوانند؛
معرفی بیماری های ویروسی طیور
بيماري گامبورو (Gumbore disease):(قسمت سوم)
🔻طرز انتقال و واگيري :
🔸 هر چند كه بيماري در گله هاي گوشتي معمول تر است ولي در جوجه هاي نژاد تخمگذار نيز ديده مي شود. بيماري معمولاً از يك بخش مرغداري شروع مي شود و بعد از چند روز تا 3-2 هفته بعد ممكن است در بخش هاي ديگر نيز ظاهر شود و يا در يك ناحيه محبوس گردد و جوجه هاي سري بعد را آلوده سازد.
🔹 شدت بيماري در محل هاي مختلف يكسان نيست و حتي اگر يك سالن مرغداري را به چند قسمت تقسيم كنيم نمونه هاي بيماري در هر قسمت ممكن است متغير باشد، در حالي كه در يك قسمت گاهي تلفات زياد است در قسمت ديگر فقط علائم خفيف كلينيكي باشد.
🔸 در واگيري هاي اولي معمولاً نشاني ها شديدتر از واگيري هاي بعدي تظاهر مي كند. واگيري بيماري، دوره و ميزان تلفات آن تحت تأثير واكسيناسيون بر ضد بيماري نيوكاسل و آبله و فصل و نوع جايگاه قرار نمي گيرد.
🔹 بيماري ممكن است توسط لباس و كفش و دست كارگران يا استفاده از وسائل آلوده در مرغداري هاي مختلف انتقال يابد. انتقال غذا از مرغدان آلوده به مرغدان غيرآلوده خطرناك بوده و خيلي زود استفاده از اين غذا باعث ظهور بيماري مي گردد.
🔸 عامل بيماري قدرت بيماريزائي خود را مدت 52 روز در غذا و مدت 122 روز در مرغداري هاي ضد عفوني نشده حفظ مي نمايد. طيور مبتلا تا 2 هفته بعد از عفونت عامل بيماري را از راه مدفوع دفع كرده و باعث آلودگي محيط و بستر غذا شده و از راه دهان طيور ديگر را مبتلا مي كند .
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی
📡
@rkhvet