💢
فرار به جلو اصلاح طلبان در مناظرات انتخاباتی
🔺پس از تبلیغات فراوان رسانه ها بویژه رسانه ملی، مناظرات آغاز و کاندیداهای ریاست جمهوری خود را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار دادند که در این رابطه گفتن چند نکته خالی از لطف نیست:
1️⃣ از سال۱۳۸۸ که با تدبیری درست و به جا مناظرات انتخابات ریاست جمهوری به صورت زنده از صداوسیما پخش شد،
#رسانه_ملی با راهکاری منطقی توانست ضمن
#کاستن_هزینه های گزاف تبلیغاتی مردم را در
#انتخاب_کاندیدای مورد نظرشان کمک کند.
(اگرچه به نظر می رسد مناظره های چهره به چهره و دونفره بیشتر می تواند مخاطبین و مردم را به نتیجه مطلوب و دلخواه و انتخاب شخص اصلح برساند).
2️⃣ نبود یا فقدان معیار و الزاماتی برای رعایت اصول اولیه اخلاق توسط نامزدها در طول مناظره.
نامزدهای ریاست جمهوری که بناست منختب آنها با آراء مردم تا چند وقت دیگر بر مسند بالاترین مقام اجرایی کشور بنشیند، در هر شرایطی باید خود را ملزم به رعایت ضوابط اخلاقی دانسته و به راحتی و در معرض دید میلیون ها مخاطب ایرانی و بیننده خارجی به کسی تهمت و دروغ نبندد.
3️⃣ عدم حضور کاندیدای قوی اصلاحطلب، در انتخابات ریاست جمهوری حمل بر این است که
هیچکدام از افراد شاخص و مطرح اصلاحطلب در دوره کنونی حاضر به دفاع از دولت آقای روحانی نبوده و لذا در عرصه انتخابات قدم نگذاشتند. اگرچه این رویکرد نوعی
#فرار_به_جلو تلقی می شود و اصلاح طلب ها با دست پیش گرفتن، از یک سو بر حملات همیشگی خود به برخی نهادهای انقلابی بویژه شورای نگهبان افزودند و از طرفی دیگر با روشی کاملا برنامه ریزی شده خود را برای سودای پیروزی در انتخابات چهار سال آینده آماده میکنند.
4️⃣ آقای زاکانی با وجود عکس العمل های تند و صریح، به نکته درستی اشاره کرد،
آقای همتی در قواره ریاست جمهوری نیست و اصولاً نمیتواند یک بنگاه اقتصادی را اداره کند چه برسد به هدایت یک کشور بزرگ در منطقه پر تنش خاورمیانه.
▫️ اگرچه دو کاندید اصلاح طلب خود را مهندس و استاد اقتصاد معرفی کردند اما گفتن این نکته الزامی است که
مشکلات اقتصادی جامعه ما تابعی از نوع نگاه ما به سیاست خارجی است.
آیا قرار است که اقتصاد ما همچنان گروگان سیاست خارجی ما باشد؟؟
5️⃣ مناظره به معنی گفتگوی دو نفره بر بستر موضوعاتی است که در رابطه با نحوه اجرا و مواجهه با آن در جامعه اختلاف نظر وجود دارد نه خوانش متن های از پیش تعیین شده. که این نقطه ضعف بزرگ کاندیداهای اصلاح طلب بود. البته آقای همتی خارج از چارچوب متن تنها به یک نکته اشاره کرد که آنهم حتما تبعات درون حزبی برای ایشان خواهد داشت (
#روحانی_بینش_اقتصادی_ندارد ).
6️⃣ از سوی دیگر با وجود اتهام های مکرر، کاندیداهای اصول گرا با تاکید بر وحدت و انسجام ملی و نپرداختن غیر حرفه ای به قومیت ها، همگی با ارائه برنامه های جامع اقتصادی قدم به عرصه گذاشته و هر کدام راهکار متفاوت و تدوین شده ای در سطح ملی برای عبور از مشکلات و معضلات اقتصادی که در مقطع کنونی جامعه درگیر آن است، مطرح نمودند.
به طور کلی دست خالی همتی و مهرعلیزاده از ارائه راهکار علمی و منطقی برای رفع معضلات و مشکلات اقتصادی جامعه به وضوح مشخص بود. آقای همتی که تا هفته پیش عضو مهم و تاثیرگذار تیم اقتصادی دولت کنونی بوده و حتی منشاء بسیاری از مشکلات جامعه مانند: نابودی سرمایه های مردم در بورس، شکست بی سابقه ارزش پول ملی، تورم افسارگسیخته، نقدینگی و .... ) خود ایشان بودند، به راحتی سعی در تبرئه کردن خود داشته و علاوه بر نداشتن و ارائه ندادن راهکار و برنامه اقتصادی، بیشتر مامور انتقال چند کلیدواژه مانند "کاندیدای پوششی"، "پنج نفر به یک نفر" و آقای مهرعلیزاده نیز به صورت ویژه مامور حمله به رئیسی به نظر می رسید.
🖌
#حسن_باویر
🌓 روشنا قم