راز هوچیگری مقامات و رسانههای غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
🔹دادگاه بینالمللی دادگستری اعلام کرده؛ کانادا، اوکراین، سوئد و بریتانیا در این دادگاه در رابطه با سقوط هواپیمای اوکراینی علیه ایران شکایت کردهاند تا به خانوادههای مسافران این هواپیما خسارت بپردازد.
🔹پس از این اعلام، موج گستردهای از فضاسازی رسانهای و تبلیغاتی از سوی مقامات رسمی غرب و رسانههایشان علیه جمهوری اسلامی ایران ایجاد شد.
🔹در همین ارتباط در اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک، «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس در تهران در توئیتی گستاخانه و غیر منطقی نوشت: «ایران در ارائه پاسخگویی یا پرداخت غرامت برای سرنگونی پرواز PS۷۵۲ کوتاهی کرده است.»
🔹بیبیسی فارسی نیز با هدف احساسی کردن فضا مدعی شد: «اعضای خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی پس از اعلام تصمیم بریتانیا، کانادا، سوئد و اوکراین برای طرح پرونده سرنگونی هواپیمای مسافربری ۷۵۲ اوکراین در دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه اشک ریختند، یکدیگر را در آغوش کشیدند و به هم تبریک گفتند...»
🔹این جوسازی رسانهها و مقامات غربی در حالی صورت گرفت که آنها در پرداختن به موضوع، چند اصل مهم و اساسی را عامدانه از قلم انداختهاند:
🔹نخست؛ پس از واقعه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی، رسیدگی قضایی همهجانبه به این پرونده بر اساس اصول صلاحیت سرزمینی، صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی و شخصی توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح ایران آغاز و در 27 فروردینماه 1402 احکام نهایی متهمان این پرونده صادر شد.
🔹نه آن زمان و نه در مقطع کنونی، رسانههای مذکور به این حقیقت اشاره نداشته و ندارند که ریشه اصلی این حادثه، جنایت تروریستی و ضدبشری آمریکا در ترور سرداران مقاومت بود، چه، پس از این جنایت، ترامپ رسما از طرح حمله به 52 نقطه ایران سخن گفته بود.
🔹دوم؛ رسانههای فارسیزبان معاند، در حالی بدون رعایت اخلاق حرفهای به متهم کردن ایران در پرونده مذکور میپردازند که نیروهای مسلح ایران در کوتاهترین زمان ممکن که در جهان بیسابقه است، تنها پس از سه روز تحقیقات و مشخص شدن زوایای این حادثه، مسئولیت کامل آن را پذیرفته و ضمن عذرخواهی ردههای بالای فرماندهی از مردم، بر پیگیری قضایی و پرداخت حقوق قربانیان این حادثه تاکید کردند.
🔹سوم؛ این رسانهها که با هدف ایجاد فضای آشوب و ناامیدی از آینده، هر روز به بهانهای برای مردم ایران اشک تمساح میریزند، در میان دروغپردازیهای خود تاکنون هیچ اشارهای به سرنوشت پروندههای مشابه در دیگر کشورها نکردهاند.
🔹با این تفاسیر؛ اتفاقا شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویهای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زدهاند، یکی از دلایل هوچیگریها و دروغپردازیهای رسانههای غربی باشد.
#ایران_قوی