پاسخی به شبهات سست سعید شریعتی در برنامه شیوه
[صفحه 4 از 4]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
نقد چهارم:
جناب سروش محلاتی که در موارد متعدد نشان داده شأنیت علمی و اخلاقی تبیین دین را ندارد و در تفسیرهای انحرافی و بافتن توجیهات فقهی برای پشتیبانی از فتنه و تضعیف نظام شهره است، پیش از شروع فتنه مهر ماه، در امکان الزام حجاب برای غیر مسلمانان (بلکه مؤمنان) مناقشه کرده است که در مقابل؛ جناب سیدضیاء مرتضوی، رفیق دیرین او، پاسخ¬هایی به این شبهه داد -با توجه به ماهیت عقد ذمه و شرایطی که فقهاء برای آن برشمردهاند- که از طرف محلاتی بی¬پاسخ ماند.
http://www.ensafnews.com/367848/
بنابراین ادعاهای سعید شریعتی از میان آراء فقهای مسلط به مبانی و متعهد به موازین هیچ پشتوانهای ندارد و سخن معدود سکولارهایِ حوزویِ همسلک سعید شریعتی نیز قابل اعتنا نیست.
شبهه سوم: قابل تغییر بودن تمام قوانین
در مناظره 29شهریور1401 ادعا شد:«قانون چیزی است که اکثریت مردم بتوانند هروقت تصمیم گرفتند تغییرش بدهند.»
این سخن مهمان برنامه شیوه معارض با اعتقادات ثابت مردم بوده و صرف کپیبرداری از متون سکولاری است که احیانا در شبکههای اجتماعی مطالعه کرده است.
بریدگی جریان شبهروشنفکری از مردم و جامعه یکی از حقایق تلخ ایران معاصر است و باعث شده افراد تابع این جریان توان درک و تحلیل پایبندی مردم ایران بهطور خاص و مردم منطقه و جهان اسلام بهطور عام، به دین و دینداری را نداشته باشند. اتباع این جریان یک معادله سادهدلانه را در ذهن خود پرورش میدهند:«جوامع غربی سکولار هستند پس جوامع مسلمان هم سکولار هستند» و بر اساس این معادله به این نتیجه میرسند:«همانطور که قانون در جوامع غربی سکولار است پس در جوامع مسلمان هم باید سکولار باشد.»
این در حالی است که جامعه مسلمان، که امروز در دفاع از قرآن کریم بهخروش آمده، زندگی و هستی خود را گرهزده با کتاب آسمانی و مبانی و احکام دینی خود میبیند. فرد مسلمان بهمحض تولد، با قرائت اذان در گوش نوزاد، با شعائر دینی پیوند میخورد و با موازین شرعی رشد میکند و رعایت احکام الهی و اسلامی را، بدون تفکیک و تفصیلهای تحمیلی، بر خود لازم میبیند. کدام فرد مسلمان است که بداند احکام حدود و ارث و ازدواج و... در قرآن کریم است اما از حکومت توقع اجرای آن را نداشته باشد؟ البته عدهای همچون جبهه بهاصطلاح ملی بودند که احکام ضروری قرآنی را به نفع احکام سکولار نفی کردند که با اعلام ارتداد این جبهه توسط امام نهتنها مردم از آن جبهه مرتد حمایت نکردند بلکه علیه آن به تظاهرات نیز پرداختند و جوّ جامعه مسلمان ایران علیه آن حزب آنقدر سنگین شد که اتباع نهضت آزادی نیز جبهه ملی، پدر سیاسی خود، را گردن نگرفت. امروز هم اگر احزاب لیبرال و سکولار پرده نفاق، یا به اصطلاح خودشان «ابهام استراتژیک» را کنار بگذارند و به نفی صریح احکام قرآنی بپردازند پاسخ مقتضی را از مردم دریافت خواهند کرد و همین مقدار که این جریانات جرأت و جسارت چنین کاری را ندارند ثابت میکند که هنوز هم از واکنشهای مردم مسلمان در هراساند و الا همه میدانند که سران این جریانات هیچ ارادتی به احکام قرآنی و اسلامی نداشته و ندارند و در صورت قدرت یافتن به هدم تکتک احکام قرآنی خواهند پرداخت.
@rozaneebefarda