روز جهانی قدس؛ ابتکار سیاسی بیبدیل امام خمینی و مصداق بارز جهاد تبیین
[صفحه 4 از 15]
#اختصاصی|| پرونده ویژه روزنه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بخشنامه ساواك تا آن پايه گستاخانه و بىشرمانه بود كه ديرى نپاييد در سطح منطقه خاورميانه انعكاس پيدا كرد و برخى از مطبوعات عربى خبر آن را همراه با خبر كمك يهودىهاى ايران به رژيم صهيونيستى منتشر كردند.
مجله ناصرى اللواء در اول سپتامبر جارى نوشت:
...الف)علماى مذهبى ايران به رهبرى شيخ محمدمهدى ميلانى مىخواهند ختمى براى شهداى عرب برپا سازند، مقامات ايران انجام آن را به شرط زير موكول:
1. به اسرائيل حمله نشود؛
2. بدگويى به ناصر؛
3. ستايش از شاهنشاه آريامهر؛
چون علما حاضر به قبول نگرديدند صرفنظر شد.
ب) يهوديان ايران هشتاد ميليون به اسرائيل كمك كردند.
امام خمينى كه هيچگاه از ياد فلسطين اشغالى غافل نيست و هماره ملتهاى مسلمان را به مبارزه و نبرد همهجانبه عليه صهيونيسم فرامىخواند، در آن مقطع نيز طى اعلاميهاى بار ديگر ملت اسلام را به اتحاد و نبرد سرنوشتساز براى ريشهكن ساختن صهيونيسم و آزادى فلسطين فراخواند، از آنجا كه رژيم شاه با صهيونيسم اشغالگر در همۀ شئون سياسى، اقتصادى و نظامى روابط داشت و نفت ايران را سخاوتمندانه در اختيار آنان قرار مىداد، امام در اين اعلاميه هرگونه ارتباط با اسرائيل و فروش نفت به آن را تحريم و مخالفت با اسلام، اعلام كرد. اين اعلاميه را راديو عراق در تاريخ 19/3/46 در بخش خبرى خود در ساعت 24 به وقت محلى با قطع برنامه و با سه بار «توجه فرماييد» نخست به زبان عربى و آنگاه به زبان فارسى پخش كرد.
پخش اين بيانيه از راديو عراق آن هم به دو زبان عربى و فارسى و قطع برنامۀ رسمى، نمايانگر اهميت آن اعلاميه و توجه عبدالرحمن محمد عارف، رئيس جمهور آن روز عراق به جايگاه ويژه امام و نقش او در به حركت درآوردن تودههاى مسلمان ايران و ديگر كشورهاى اسلامى در منطقه بود.
اين اعلاميه را با مقدمۀ كوتاهى در ايران به چاپ رسانديم كه اكنون در اينجا مىخوانيد:
بيانيه مجاهد عظيمالشأن، بزرگ مرجع تقليد مسلمانان جهان، حضرت آيتاللّه العظمى آقاى خمينى در مورد تجاوز غيرانسانى اسرائيل جنايتپيشه و امپرياليستهاى غربى به ملتهاى مسلمان كه از راديوها و جرايد ممالك اسلامى نيز منتشر گرديده است.
28 صفرالمظفر 1387(17خرداد1346)
بسم اللّه الرحمن الرحيم
كراراً دولتهاى اسلامى را در مقابل اجانب و ايادى آنها كه مىخواهند با ايجاد نفاق در بين مسلمين و دولتهاى اسلامى ممالك عزيز ما را در تحت اسارت و ذل استعمار نگه دارند و از مخازن معنوى و مادى آنها استفاده كنند دعوت به اتحاد و برادرى نمودم.
و كراراً دولتها را بخصوص دولت ايران را از اسرائيل و عمال خطرناك آن تحذير نمودهام.
اين مادۀ فساد كه در قلب ممالك اسلامى با پشتيبانى دول استعمارى بزرگ جايگزين شده است و ريشههاى فسادش هر روز ممالك اسلامى را تهديد مىكند، بايد با همت و همكارى ممالك اسلامى و ملل بزرگ اسلام ريشهكن شود. اسرائيل به كمك استعمار قيام مسلحانه بر ضد ممالك اسلامى نموده است و بر دول و ملل اسلام قلع و قمع آن لازم است، كمك به اسرائيل چه فروش اسلحه و مواد منفجره و چه فروش نفت حرام و مخالفت با اسلام است، رابطه با اسرائيل و عمال آن چه رابطۀ تجارى و چه رابطۀ سياسى حرام و مخالفت با اسلام است و بايد مسلمين از استعمال امتعه و اجناس اسرائيل خوددارى كنند. از خداوند تعالى نصرت اسلام و مسلمين را خواستارم. والسلام على مناتبع الهدى.
نجف الاشرف ـ روحاللّه الموسوى الخمينى
@rozaneebefarda