#انتخاب_اعتدالگرایان؛ از
#دفتر_تبلیغات تا
#پاستور
مروری بر پیشینه تاریخی و عقبه تشکیلاتی سایت خبری تحلیلی انتخاب
[صفحه 3 از 3]
🔶بازخوانی آرشیو روزنامه انتخاب از جهات مختلف حائز اهمیت ویژه است که امیدواریم پژوهشگران رسانه و تحلیل گران سیاسی بدان بپردازند اما در این پژوهش مرور برخی نمونههای جالب از آرشیو انتخاب، خالی از لطف نیست. به عنوان نمونه روزنامه انتخاب در موارد متعدد به مسئله
#قتلهای_زنجیرهای پرداخته و یکی از این موارد یادداشتی بود به عنوان " کالبد شکافی دو تماس" که به قلم " امین شناسا" نوشته شده است.
#حسامالدین_آشنا همان بهمن شناساست که در روزنامه انتخاب قلم زده و می توان او را از جمله نویسندگان این روزنامه محسوب کرد. آشنا بعدها اذعان کرد که «بهمن شناسا» [ یا امین شناسا] خود او بوده و برای انتخاب یادداشت مینوشته است.
🔶روزنامه انتخاب با شعار گفتمان اعتدال در سال 83 با تغییرات اندک در تیم تحریریه پیشین، به وب سایت خبری - تحلیلی انتخاب تبدیل شد.
پایگاه رسانه ای انتخاب که مورد تمجید اعتدالیون، اصلاحطلبها و مدیران سابقش هست در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین رسانه های جریان اعتدال شمرده می شود و طبیعی است که دفاع از مسلک سیاسی آقای هاشمی رفسنجانی - به عنوان نماد و رهبر سیاسی جریان اعتدال – و حمایت همه جانبه از دولت حسن روحانی را وظیفه سازمانی خود قلمداد کند و به این شاخصه شهرت یابد.
🔶سردبیر و صاحب امتیاز وب سایت انتخاب، مصطفی فقیهی فرزند محمد مهدی فقیهی است. او در مدت مسئولیتش چندین بار احضار و حتی بازداشت شده است. مصطفی فقیهی علاوه بر سردبیری انتخاب و هفته نامه طلوع صبح، در سال 94 مسئولیت مشاور رسانه ای مرحوم هاشمی رفسنجانی در دانشگاه آزاد را نیز عهده دارد بوده است. مصطفی فقیهی، برادرش روح الله فقیهی و حسین کیانی در زمره فعال ترین اعضای تحریریه سایت انتخاب محسوب می شوند. در کنار اینها اسامی افراد زیر نیز به چشم میخورد:
- سرویس سیاسی: محسن فرجاد، سهراب زند، رضا متین
- سرویس اجتماعی: سهیل سالاری، مسعود سعیدی کیا
- سرویس اقتصاد: مهدی نوروزی
- سرویس تاریخ: فهمیه نظری
🔶وب سایت انتخاب درحالی که خود را پایگاه خبری و تحلیلی میداند اما جالب است که حجم زیادی از تولیدات رسانهای انتخاب، صرفا بازنشر مطالب تولیدی سایر خبرگزاری ها مانند ایسنا، ایلنا، فارس و... است علاوه بر کپی کاری از رسانههای داخلی، انتخاب در مباحث تحلیلی به وفور از رسانه و روزنامههای خارجی تغذیه میکند و به نظر میرسد یا تحریریه این پایگاه فاقد توان لازم برای ارائه تحلیل های تخصصی و اختصاصی است یا ترجیح میدهد دیدگاه مورد نظر خود را از زبان دیگران و صرفا با بازنشر گزینشی تولیدات سایر رسانههای داخلی و خارجی، القاء کند. در میان رسانههای خارجی، انتخاب بیشتر وامدار رسانههای ذیل است:
- الجزیره
- المیادین
- فارین پالیسی
- رای الیوم
- القدس العربی
- نیویورک تایمز
- المانیتور
- الاخبار
🔶🔶برخلاف حوزه خبر که انتخاب فاقد استقلال رسانهای است، در حوزه ترجمه، ید طولایی دارد. به نظر می رسد یکی از علت های قوت انتخاب در بخش ترجمه و سرویس بین الملل، روح الله فقیهی باشد. چرا که او خبرنگار رسمی چند خبرگزاری خارجی است.
در مورد فعالیت رسانهای بینالمللی روحالله فقیهی، مدعاهای مختلفی در فضای مجازی منتشر شده که از قضا توسط نامبرد تکذیب نشده است.
🔶موضوع مهم دیگری که در مورد سایت انتخاب قابل طرح است، منابع مالی این رسانه فراگیر است. جالب آنکه مسئولین مجموعه انتخاب تا کنون توضیح شفافی درباره منابع مالی این مجموعه عریض و طویل و پرهزینه ارائه ندادهاند.
خصوصا بعد از جدایی از دفتر تبلیغات اسلامی، باید معلوم شود این مجموعه از لحاظ مالی توسط کجا تغذیه میشود. علیرغم سکوت متولیان انتخاب، در چند سال اخیر اطلاعاتی درباره منابع مالی انتخاب از طرف یکی از نماینده گان لیست امید(حامیان روحانی) منتشر شد.
🔻اطلاعات منتشره حاکی از این بود که انتخاب، وارد حوزه "ارزش افزوده" شده و از این طریق، در ماه بیش از 500 میلیون تومان درآمد کسب کرده است این ماجرا پای
#آذری_جهرمی وزیر ارتباطات را نیز به پشت پرده حامیان انتخاب باز کرد لذا بعضی رسانهها به واکاوی ابعاد مختلف این ماجرا پرداختند و اطلاعات قابل توجهی از ارتباطات آقای جهرمی و سایت انتخاب منتشر کردند، اما با این وجود تا کنون وزیر جوان دولت روحانی نیز مانند مسئولین مجموعه انتخاب، پاسخ درخوری به مسائل مطرح شده ندادهاند.
🔸مستندات کامل یادداشت حاضر و پرونده ویژه روزنه در مورد کارنامه
#انتخاب در ماجرای
#کرونا را به زودی در
#روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053