بیانیه اساتید حوزه های علمیه کشور در واکنش به تحریفات روحانی
صفحه ۲ از ۳
آنچه در مرحله ی اول نیازمند توضیح است عبارت «ثُمَّ یَنْقُضُونَ عَهْدَهُمْ فِی کُلِّ مَرَّةٍ» است که مفسران گفته اند: «هر باری هم که حادثه پیش آمد عهدشکن اند همین یهود بنی قریظه که بعد از هجرت پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با حکومت اسلامی پیمان بستند که علیه اینها توطئه نکنند نه خودشان بجنگند نه جنگجویان را کمک بکنند نه به سود بیگانگان جاسوسی کنند در بعضی از جنگها به سود مشرکین و علیه مسلمین فعالیت کردند. وقتی به اینها گفته شد که شما تعهد سپردید که در امان باشید ما هم از شر شما در امان باشیم چرا این خیانت را کردید؟ گفتند نسینا أو أخطأنا) یک بهانه ای می آوردند بعد دوباره در جریان جنگ خندق همین آشوب و فتنه را کردند بار سوم کعب اشیق از مدینه به مکه می رود با رجال سیاسی مکه هم سوگند می شود که علیه مسلمان ها تلاش بکند. لذا یک بار و دو بار نیست و فرمود قبل از جنگ خندق اینها خیانت کردند و در جنگ خندق خیانت کردند بعد هم رفتند با مشرکین مکه هم سوگند شدند.» (تسنیم؛ آیتالله جوادی آملی، ذیل آیه)
مفسران و مورخان شیعه و سنی بیان داشته اند که پیامبر با هر کدام از قبایل یهودی یک عهدنامه بست و آنها مکرر نقض کردند و پیامبر بعد از چند بار چشم پوشی نسبت به برخی از نقض عهدها بار آخر تصمیم گرفت که یهودیان را به اشد مجازات برساند که قرآن در وصف آن می فرماید: « وَأَنْزَلَ الَّذِینَ ظَاهَرُوهُمْ مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ مِنْ صَیَاصِیهِمْ وَقَذَفَ فِی قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ فَرِیقًا تَقْتُلُونَ وَتَأْسِرُونَ فَرِیقًا "(احزاب ۶)؛ و خداوند گروهی از اهل کتاب [یهود] را که از آنان (مشرکان عرب حمایت کردند از قلعه های محکمشان پایین کشید و در دلهایشان رعب افکند (و کارشان به جایی رسید که) گروهی را به قتل می رساندید و گروهی را اسیر می کردید!" (ترجمه آیت ا... مکارم شیرازی)
جناب آقای دکتر روحانی:
همان طور که ملاحظه می فرماید پیامبر نه تنها در مقابل نقض عهد دوباره عهدنامه ای دیگر تنظیم نکرد بلکه مردان جنگی آنها را از دم تیغ گذارند و اجازه ی مزاحمت دوباره ی آنها برای حریم اسلام و مسلمانان را فراهم نکرد؛ چرا که از دیدگاه خداوند کفاری که مدام در حال نقض عهدنامه های حقوقی هستند از بدترین جنبد گان هستند : «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِندَ اللَّهِ الَّذِینَ کَفَرُوا فَهُمْ لَا یُؤْمِنُونَ» (تفسیر جوامع الجامع، ذیل آیه)
علاوه بر این آیات بعدی به طور روشن تری تکلیف شما را در مقابل نقض عهدهای مکرر اندر مکرر آمریکا روشن می کند و می فرماید: «وَ إِمَّا تَخافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِیانَةً فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلی سَواءٍ إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْخائِنینَ» مفسران در مورد معنای این آیه گفته اند: «اگر از قومی که میان شما و ایشان عهدی استوار گشته ترسیدی که در عهدنامه خیانت کرده و آن را بشکنند، و ترس تو از این جهت بود آثار آن در حال ظهور بود؛ تو نیز عهدنامه را نزد ایشان بینداز و آن را لغو کن، و لغویت آن را هم اعلام کن تا شما و ایشان در شکستن عهد برابر هم شوید، (علامه طباطبایی ؛ تفسیر المیزان ذیل آیه)
جناب آقای رییس جمهور:
شما در مقابل نقض چندین و چند باره برجام چه کردید؟ وقتی دولتمردان "مودب " و "باهوش" اوباما پی در پی قرارداد ژنو و برجام را با تحریم های گوناگون و با وضع قوانینی مثل "ویزا" و "ایسا" نقض کردند، چرا به جای راهبرد قرآنی " فَانبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَی سَوَاء" با اقدامات نمایشی و مشتی شعار تو خالی سعی در لاپوشانی "خسارت محض" داشتید؟ بالاتر اینکه در مقابل پاره کردن و خروج رسمی آمریکا از برجام چه عکس العملی نشان دادید؟ غیر از آنکه با گفتن جمله "یک مزاحم از برجام خارج شد" ایران را مضحکه و مایه تمسخر تمامی سیاستمداران و حتی مردم عادی دنیا قرار دادید و خود را قهرمان خود خوانده اخلاق خطاب می کردید؟
آیا فراموش کرده اید که می گفتید: "آمریکا کدخداست، ما به جای مذاکره با اروپایی های آقا اجازه می خواهیم با کدخدا ببندیم" و با تکرار انفعال همراه با حمله به دلسوزان نظام، آن قدر آمریکا را وقیح کردید تا با خیال راحت دست به ترور سردار دل ها زند؟
جناب آقای دکتر حسن روحانی:
بر فرض که از تمامی اصول و ضوابط ترجمه و فهم قرآن دست برداریم و تمامی تفاسیر علما را کنار بگذاریم و سخنان شما را در مورد این آیه بپذیریم، باز هم اقدامات شما در مقابل آمریکا قابل دفاع نیست.
چندین و چند بار شما و سایر دوستانتان از قرارداد الجزایر تا قرارداد مبادله گروگان ها، قرارداد پاریس، سعد آباد و دست آخر ژنو و برجام با آمریکایی ها قرارداد بستید، به طور سخاوتمندانه ای منافع کشور را بدون هیچ تضمینی پیش کش کردید و دست آخر «تقریبا هیچ» را با توهم «تضمین امضای کری» به ملت ایران تحویل دادید.
@rozaneebefarda
ادامه👇