🔻 رکن رکین عبادت «محبت» نیست؛
«ادب و تواضع» است
🔻 چگونه از
#اربعین بهرۀ بیشتری ببریم؟ با تواضع به امامحسین(ع) و زائران ایشان
📌ابعاد
#عبادت باعظمت اربعین- ج۸
🔘برای از بین نرفتن تواضعی که اربعین به شما داده، برنامۀ هفتگی روضه را ترک نکنید
🔘با استفاده از فرصت محبت به امامحسین(ع) تواضع نسبت به ولیّخدا را تمرین کنیم
🔘بعضیها محبت دارند اما چون ادب و
#تواضع ندارند محبتشان را از دست میدهند
🔘 بعضیها با یک بیادبی نسبت به عزاداریِ امامحسین(ع) آیندۀ خود را نابود میکنند
🔘از کسانی که در عشق امامحسین(ع) سرآمدند جز ادب به امامحسین(ع) نمیبینید
________
#علیرضاپناهیان :
«تواضع» یا «ادب» در عبادت، رکن رکین عبادت است. تواضع به صورت خاصی در شکل عبادتِ محوری ما یعنی نماز، قرار داده شده است. معنای تواضع در حالت سجده بسیار روشن است، در نماز، وقتی انسان میایستد باید نگاهش به سجدهگاه باشد و در حالت رکوع هم باید به پاها نگاه کند، یعنی در هر صورت پلکها باید افتاده و پایین باشد، اگر پرسیده شود «نقش تواضع در شکل این عبادت چیست؟» باید گفت: همهاش تواضع است.
اگرچه عشق و محبت، ما را به وادی عبادت اربعین کشانده است و لذت هیجانی و عاطفیِ قشنگی از این عبادت میبریم، اما رکن رکینی که باید در عبادت پیادهروی اربعین به آن توجه کنیم تواضع است. اینجا با استفاده از فرصت محبت به امامحسین(ع) تواضع نسبت به ولی خدا را تمرین کنیم.
بعضیها محبت دارند ولی چون تواضع ندارند محبتشان را از دست میدهند، یک تواضع و ادب کوچکِ حرّ به حضرت فاطمه(س) او را نجات داد، او با امامحسین(ع) عشقبازی و محبت نکرد بلکه ادب نشان داد.
در اربعین میتوانیم با تواضع، بهرۀ خودمان را بیشتر کنیم. عصارۀ سخن بزرگان این است که برای تواضع به امامحسین(ع) و از بین نرفتن تواضعی که این سفر به شما داده، برنامۀ دائمی هفتگی یا روزانه روضه و زیارت عاشورا را ترک نکنید، اگر نمیتوانید روزی سه مرتبه بگویید: «صلّی الله علیک یا اباعبدالله»
برای اینکه از سر تواضع، ارتباطتان را با امامحسین(ع) حفظ کنید نه از سر هیجان عاطفی، باید برنامه داشته باشید. اگر هر موقع دلتان خواست در خانه امامحسین(ع) بروید این بیادبی است. کار را به حال دلتان نسپارید! قلب انسان اقبال و ادبار دارد. نگویید امروز برای زیارت عاشورا احساس ندارم، بگو من باید هر روز به آقا سلام بدهم، اگر احساسم نیامد، ادب که میتوانم داشته باشم. فکر نکنید حتما باید عاشق باشید که هر روز دلتان برای کربلای امامحسین(ع) تنگ بشود! رکن رکین عبادت محبت نیست، ادب و تواضع است.
نود درصد کسانی که به کربلا آمدند و در مقابل امامحسین(ع) قرار گرفتند، نه کینۀ امامحسین(ع) را به دل داشتند، نه خیلی رذل و جنایتکار بودند چه برسد به اینکه قاتلِ چنین خوبانی باشند. آنها در چند روز، به این حد از پستی رسیدند. علت سقوطشان این بود که به امامحسین(ع) بیادبی کردند. بعضیها فقط با یک بیادبی نسبت به عزاداریِ امامحسین(ع) خیلی راحت، آینده خودشان را نابود میکنند.
یک بیادبی نسبت به امامحسین(ع) همین است که کسی بتواند به زیارت اربعین برود ولی نرود. امامصادق(ع) فرمود بعضی از شیعیان چهار سال میشود به کربلا نرفتند، اینها چه جوابی به رسولخدا(ص) در قیامت میدهند؟! پرسیدند: چند وقت یکبار باید به زیارت حسین(ع) برویم؟ فرمود نباید سه سال بیشتر بگذرد. (فَمَا جَازَ الثَّلَاثَ سِنِینَ؛ کاملالزیارات، ۲۹۷)
عشق و محبت در این سفر هست ولی رکنش تواضع است. امامصادق(ع) فرمود کسانی که ندارند سالی یکبار باید به زیارت امامحسین(ع) بروند و کسانی که دارا هستند سالی دوبار باید بروند. (عَلَى الْفَقِیرِ أَنْ یَأْتِیَهُ فِی السَّنَةِ مَرَّةً؛ کامل الزیارات، ص293)
تا وقتی بیادبی به امامحسین(ع) و اهلبیت که در کربلا رخ داد، جبران نشود بعید است امامزمان(عج) ظهور کند، اگر به امامزمان(ع) بگوییم «وقتی شما بیایید ما غوغا میکنیم» میفرماید: حسین(ع) که هست، الآن غوغا کنید!
از کسانی که در عشق امامحسین(ع) سرآمدند جز ادب به امامحسین(ع) نمیبینید. نمیگویم ابراز محبت به امامحسین(ع) نکنید و عبارات عاطفی به کار نبرید؛ چون ما مأموریم محبتمان را ابراز کنیم ولی یادتان نرود که ادب، محور و مغز ماجراست. بعضی وقتها بیادبی، برکت و نور محبت را میبرد.
تا میتوانید نسبت به زائر امامحسین(ع) ادب رعایت کنید، به همسفرهایتان بگویید الآن شما زائر امامحسین(ع) هستید احترامتان به من واجب است، سطح ادب را اینجا در روابط بالا ببرید، بگذارید کسانی که اینجا میآیند تحت تاثیر قرار بگیرند و بگویند مگر اینجا بهشت است؟
🚩 مسیر نجف به کربلا
موکب امامرضا(ع)- ۱۴۰۱/۰۶/۲۱
@Roznegaar