بایستههای تداوم قیام
یکی از حماسههایی که در تاریخ سیاسی ایران نقش اثرگذاری داشت، قیام پانزده خرداد سال 1342 بود. این قیام را میتوان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی ایران دانست.
درواقع نهضت حضرت امام خمینی از پانزده خرداد 1342 به شکل جدی و رسمی شروع شد و بعد از پیمودن مسیری پرپیچوخم در بیست و دوم بهمن 1357 به پیروزی رسید.
از مهمترین ویژگیهای قیام این بود که مثلث رهبری، روحانیت و مردم در کنار یکدیگر، با یک هدف واحد و در یکزمان در مسیر یکسان گام برداشتند.
آنچه بعدها بهعنوان حکومت شیعی در ایران شکل تثبیتشدهای گرفت، وامدار قیام پانزده خرداد بود چراکه این قیام راه انقلاب را هموار نمود. از طریق همین قیام بود که مردم ایران و در ادامه مردم جهان به این باور رسیدند که میتوانند مستقل و آزاد زندگی کرده و روی پای خود بایستند.
قیام پانزده خرداد بهخوبی صفآرایی عناصر حق و باطل را به تصویر کشید؛ از یکسو مردم به رهبری حضرت امام در جبهه حق بودند و از دیگر سو رژیم پهلوی با پشتیبانی آمریکا و انگلیس بر مسیر باطل خویش پای میفشردند.
هدف از مبارزات اهل حق، تثبیت دین بود و هدف از مبارزات اهل باطل حذف دین و این قانونی است که نهتنها در قیام پانزده خرداد بلکه همواره در طول تاریخ وجود داشته است.
از مهمترین ویژگیهای قیام پانزده خرداد این است که این قیام خودجوش بود. درواقع مردم باسابقهای که از عنادورزی رضاشاه سراغ داشتند و تجربیات تاریخی خود در موضوع کشف حجاب، ممنوعیت برگزاری مجالس عزاداری برای سیدالشهدا (علیهالسلام)، سرکوب کردن مخالفان و ایجاد فضای اختناق توسط او به این باور رسیده بودند که محمدرضا هم مسیر پدر را میرود و اوضاع قرار نیست به این زودی و به این راحتی بر وفق مراد گردد.
خودجوش بودن مردم در دوران بعد از انقلاب نیز بهعنوان یک امتیاز بزرگ، کشور را از سیل حوادث متعدد در امان نگهداشته است. در جریان دفاع مقدس همین خودجوش بودن مردم که ناشی از حس مسئولیتپذیری آنها بود منجر به خلق صحنههای متعددی از کمکرسانی شد. این ویژگی تا به امروز نیز میان مردم ما ریشه دوانده تا جایی که تلاش خودجوش مردم برای کمک به آسیب دیدگان در مترو پل را میتوان بهعنوان نمونه عینی این روزها شاهد آورد.
از دیگر ویژگیهایی که منجر به قیام پانزده خرداد شد موضعگیریِ صریح امام بر ضد محمدرضا پهلوی بود و همین موضعگیریها منجر به دستگیری شبانه حضرت امام و حضور مردم در خیابانها شد. اگرچه در این مسیر افراد زیادی به شهادت رسیدند اما چنانچه موضعگیری بیباکانه امام خمینی بهعنوان یک رهبر وجود نداشت مردم ما هرگز طعم انقلاب را نمیچشیدند.
در شرایط کنونی نیز جامعه ما از نعمت رهبری برخوردار است که در شرایط حساس با موضعگیری صریح و دقیق خویش تکلیف مردم را در بنبستهای سیاسی و اجتماعی روشن میکنند و اینگونه هدایتگر این جامعه میشوند. هوشمندی ایشان در زمینه سیاستهای داخلی و عرصه بینالملل و درک توطئههای دشمن و ارائه راهکار برای مقابله با آن ازجمله ویژگیهای مشابه رهبری و حضرت امام خمینی است.
امام خمینی با آگاهی کامل از توطئه استعماری، چهره سلطنت را رسوا کرد و همین باعث شد تا مردم با شناخت عمیقی که نسبت به اوضاع و شرایط به دست آورده بودند قیام پانزده خرداد را رقم بزنند. امروزه نیز انتقال همین شناخت از جانب رهبری به مردم مانع تحریف آرمانهای انقلاب گشته است.
دشمن از طریق انواع تحریف چه تحریف به نقصان یعنی کاستن از حقیقت و چه تحریم به زیادت یعنی افزودن امور غیرحقیقی به حقیقت، قصد دور کردن مردم را از اهداف و آرمانهای انقلاب دارد و اگر هوشیاری رهبری نباشد قیامهای گذشته همچون قیام پانزده خرداد و انقلاب و دفاع مقدس بهراحتی زیر سؤال میرود. بهعنوانمثال دشمنان قیام پانزده خرداد را که حاصل اتحاد و وحدت دینی و انقلابی مردم بود تنها بهعنوان قیامی ملی و بر خواسته از ملیگرایی و باهدف رشد اقتصاد و ثروت معرفی میکردند.
در دوران پهلوی دشمن با شناختی که نسبت به ظلمستیزی امام به دست آورده بود به حذف شخصیت امام پرداخت و با انواع تهمتها قصد داشت امام خمینی را از صحنه خارج سازد تا شاهد قیامی شبیه پانزده خرداد نگردد. عامل بیگانه دانستن و وابسته به اجانب بودن ازجمله این تهمتها بود که دشمن برای به حاشیه راندن امام خمینی از آنها بهره میبرد.
امروز نیز همان دشمن با همان راهکار یعنی حذف شخصیت رهبری درصدد ضرر رساندن به انقلاب است.
ترویج شک گرایی و نسبیت در حوزه باورها، تساهل و تسامح در ارزشها و گرایشها، ترویج رفاهطلبی و معنویت گریزی از دیگر دامهایی است که دشمنان در مسیر این انقلاب گستردهاند و اگر بصیرت رهبری و همت مردمی نباشد انقلاب از مسیر اصلیاش خارج میگردد.
🖋زهرا ابراهیمی
https://eitaa.com/roznevesht