🔴🟡🟠چرا عملکرد و سابقه کاندیداها در مناصب اجرایی میتواند در راستیآزمایی وعدهها و جلب اعتماد عمومی مؤثر باشد؟
بخش اول
🔵کارنامه معیار است
گروه سیاسی:
«به گذشته شخص نگاه کنید.
کارآمدی را با حرف نمیشود تشخیص داد»؛ این جمله بخشی از توئیت اخیر صفحه
KHAMENEI.IR درباره دقت در انتخاب کاندیداهای ریاستجمهوری است که بازتاب بسیاری در فضای مجازی یافته است.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت سیودومین سالگرد رحلت امام خمینی(ره) در 14 خرداد 1400 تصریح کرده بودند:
👈🇮🇷👈🇮🇷«در انتخاب باید دقت کرد.
من تأکید میکنم به وعده و حرف نمیشود اطمینان کرد.
ما نسبت به دیگران هم همین حرف را میزنیم؛ نسبت به خارجیها که مدام حرف و وعده تحویل ما میدهند.
من به مسؤولان محترم در همین قضایای هستهای که در جریان است، همیشه همین را میگویم که به حرف و وعده اعتماد نکنید؛ به عمل کار برآید؛ به حرف زدن و به گفتن و به وعده دادن نمیشود اعتماد کرد؛ در مسائل مهم کشور هم همین جور است. خب! حرف، آسان است؛ هر کسی میآید یک ادعایی میکند، یک وعدهای میدهد، یک حرفی میزند؛ به اینها نمیشود اعتماد کرد؛ باید نگاه کرد و دید آیا یک عملی در گذشته این شخص وجود دارد که این وعده را تأیید کند و تصدیق کند، یا نه؛ چنانچه وجود داشت، میشود به او اعتماد کرد، و الا نه! بنابراین کارآمدی را با حرف نمیشود تشخیص داد».🇮🇷👉🇮🇷👉
این فرمایشات رهبر انقلاب نشان میدهد از نگاه ایشان، کاندیدای باتجربه، دارای سوابق و کارنامه اجرایی موفق، میتواند گزینه درست برای انتخاب در انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری باشد.
از روز گذشته تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به طور رسمی آغاز شد و در روزهای آتی شاهد برگزاری برنامههای تلویزیونی نامزدهای انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری در راستای ارائه طرحها و برنامههایشان برای اداره کشور خواهیم بود.
توجه به بیانات رهبری از آن جهت حائز اهمیت است که انتخابات ریاستجمهوری در شرایط خاصی در حال برگزاری است و نامزدها زمان کافی برای تعمیق طرحها و برنامههای خود نداشتهاند و جامعه ایران باید از بین گزینهها چهرهای را انتخاب کند که سابقه اجرایی داشته و کارآمدی در بخش اجرایی را تجربه یا درک کرده باشد، لذا جامعه در فرصت پیش رو برای انتخاب فرد اصلح صرفا نباید روی شعارها و تبلیغات نامزدها متمرکز شود، چرا که در حال حاضر کارنامه یک نامزد میتواند در یک «انتخاب درست» موثر باشد.
در دهههای گذشته و در جریان برگزاری انتخابات، مصادیق متعددی وجود داشته که کاندیداهای ریاست جمهوری، مجلس یا دیگر مناصب با هیاهوی تبلیغاتی روی نظر رایدهندگان تاثیر سوء گذاشتهاند.
دوره یک سال و نیمه ریاستجمهوری ابوالحسن بنیصدر نمونه بارز آن است.
او که به عنوان یکی از همراهان امام در نوفل لوشاتو خود را مطرح کرده بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در محافل سیاسی و فرهنگی کشور نیز تلاش کرد خود را در قالب یک نظریهپرداز مسلمان و عملگرا عرضه کند اما در نهایت بنیصدر به عنوان نخستین رئیسجمهور نظام در کمتر از ۲ سال برکنار شد.
مورد بنیصدر نشان میدهد عدم توجه به تبلیغات و هیاهوهای نمایشی تا چه میزان میتواند روی انتخاب اصلح تاثیرگذار باشد.
حال سوال این است: کارنامه کاندیداها باید چطور باشد تا بتواند در یک «انتخاب درست» موثر باشد؟