💥 ⛔️ بدون تعصب ⛔️ 💥
💥 ⛔️ معاویه شناسی ⛔️ 💥
💥⛔️ ش 6 ⛔️ 💥
💠 سیر جعل حدیث در دوران حکومت معاویه به اعتراف عالم اهل سنت
ابن ابی الحدید به نقل از ابوالحسن مدائنی نقل می کند:
معاویه نامه ای به همه عُمّالش نوشت که من امان را از هر کس که در فضیلت علی و خاندانش چیزی روایت کند، برداشتم.
پس خطیبان بروی منابر لعن و بدگویی در باره علی و اهل بیتش را آغاز کردند.
معاویه_زیاد پسر سمیه را حاکم مردم کوفه کردو بصره را هم به او سپرد.
زیاد شیعیان را در هر کجا می یافت آنان را می ترسانید و می کشت و دست و پای آنان را قطع می کرد و چشمانشان را بیرون می آورد و از شاخه های خرما به دار می آویخت و آنان را آواره و دربه در میکرد تا اینکه در منطقه عراقین، شخص مشهوری (از شیعه) نماند.
سپس معاویه به همه والیانش نوشت:
از محبان عثمان هر کس که فضائل و مناقب او را نقل می کند ، با ذکر نام ونام پدر و طایفه اش، آن روایات را بنویسید . و آنها را گرامی بدارید و به خود نزدیک کنید.
معاویه هم برای آنها جایزه و البسه می فرستاد و زمین های زیادی به آنان میداد .مردم هم برای به دست آوردن مال و دنیا زیاد تلاش می کردند
سپس معاویه برای عمالش نوشت:
حدیث درباره عثمان زیاد شده ، اینک مردم را به روایت در فضیلت صحابه و خلفای اولیه دعوت کنید و هر خبری که درباره (فضل) علی روایت می کنند رها نکنید مگر اینکه همانند آن را در مورد صحابه روایت کنید. چون این کار چشم مرا روشن تر می کند و حجت علی و شیعیانش را بهتر می کوبد و از فضائل عثمان بر آنان سخت تر است.
پس اخبار جعلی زیادی در مناقب صحابه روایت شد تا جایی که بر منابر نقل شد و به معلمان مکتب ها داده شد تا کودکان آنها را یاد بگیرند همانطوری که قرآن را یاد میگیرند. و دختران و زنان و خدمتکاران هم آنها را آموختند. مدت مدیدی به اینصورت سپری شد.
پس به این شکل احادیث جعلی پیدا شد . قاریان ریا کار در مقابل مردم حزن و خشوع در عبادت نشان می دادند و بعد حدیث جعل می کردند تا نزد والیانشان نصیبی داشته باشند و به اموال و زمین ها برسند. تا اینکه احادیث جعلی به دست کسانی افتاد که دروغ و تهمت را روا نمی دانستند اما آنها را پذیرفته و روایت می کردند. ولی اگر می دانستند باطل است هرگز آنها را قبول و نقل نمی کردند ۱
🔴 اینچنین بود ماجرایی که با منع حدیث به بهانه حفظ قرآن در دوران ابوبکر شروع شد به جریان سنگینی از جعل حدیث در میان اهل سنت انجامید و هر دو جریان در یک راستا و یک جهت در حرکت بود. منع حدیث برای عدم انتشار روایات فضائل امیرالمؤمنین و اهل بیتش و در ادامه جعل حدیث برای انتشار روایات دروغین در فضیلت دشمنان علی علیه السلام در بین مردم رواج پیدا کرد.
📚 شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ( به نقل از ابوالحسن مدائنی در کتاب الحداث) ج ۱۱ص۴۲تا ۴۶
@chera_shia_bemanam
•┈┈••✾•🍃💐🍃•✾••┈┈•
اللهم العن جبت و الطاغوت