4- موضوع معافیت از سربازی، از همان ابتدا بین تمام جریانهای سیاسی از جمله حزب لیکود و کارگر پذیرفته شده بود. منتهی از سال 2012.م حزبی با نام «یِش عَتید» و به رهبری لاپید با شعار «آیندهای وجودارد» شکل گرفت. پایان به رفع تبعیض در معافیت سربازی یکی از اصلیترین شعارهای این حزب این بود.
این موضوع اختلافات بین یهودیان اولترا ارتدوکس (یهودیان سوپرمذهبی) که جمعیت آنها حدود یک میلیون نفراست؛ جمعیت زیادی که معاف شدند؛ را با سایر یهودیان افزایش داد. از این رو برای یهودیان سکولار و مدرنتر حس بدی را ایجاد کرد.👇
5- موضوع مخالفت با معافیت سربازی از سوی حزب لاپید ضمن آن است که این حزب بر میانهروی نیز تأکید دارد و بر حفظ صلح و مذاکرات صلح با فلسطینیان اصرار داشته و از راه حل دو کشوری حمایت میکند. برهمین اساس اختلاف شدیدی بین جریانات شبیه به حزب لاپید و حزب لیکود به رهبری نتانیاهو وجود دارد بنابراین هرچقدر مقاومت بتواند عملیاتهای درون اسرائیل را افزایش داده و فلسطینیها بتوانند ضربات محکمتری را به رژیم صهیونیستی وارد کنند، احزاب تندرو مانند حزب لیکود و افرادی مانند نتانیاهو بیشتر بر جبران مافات با وارد کردن ضربات محکم بر پیکره فلسطینیان پیگیری میکنند. در مجموع نتانیاهو با حضورش در نخست وزیری به دنبال فشار بیشتر بر مردم فلسطین است. از طرفی با وجود این افزایش فشار، اگر عملیاتهای فلسطینیان ضد رژیم صهیونیستی تشدید شود، پیشبینی میشود که لاپید و احزاب میانه رو، مجدد فضای سیاسی را در رژیم صهیونیستی بدست بیاوند و اعلام نمایند که برخوردهای نتانیاهو مسبب چنین اتفاقی است که گروه های جهادی فلسطینی توانستهاند بحران را تشدید کنند.
این یعنی تشدید اختلافات میان احزاب سیاسی درون اسراییل که منجر به بی ثباتی از درون خواهد شد
بحمدالله همین گونه هم شده است و در حال تشدید است
اما هنوز ماجرا ادامه دارد...
✍️ دکتر رنجبر
┄┅┅═❅❅ ❇️ ❅❅═┅┅┄
در
#کانال_سدید عضو شوید 👇
https://eitaa.com/joinchat/1919877395Cbf746dc687