⚡️جنگ با تولید به نام حفاظت از محیط زیست
✍ دکتر سید یاسر جبرائیلی:
🔹سال ۱۳۹۲ هیئت وزیران به بهانه حفظ محیط زیست تردد قایقهای صیادی با موتورهای دو زمانه را در دریا ممنوع میکند. به دلیل فقدان زیرساختهای فنی و اقتصادی، صیادن نمیتوانند موتورهای چهارزمانه تهیه کرده و جایگزین کنند. در نتیجه دوازده هزار قایق که مالکان آنها عموما از اقشار ضعیف هستند، یا از کار بیکار شدهاند، یا هویت خود را پنهان کردهاند که شناسایی نشوند و مشکلات امنیتی به بار آوردهاند.
پس از شش سال، هیئت وزیران تصویب کرده است که به دارندگان موتورهای دو زمانه، سه سال فرصت جایگزینی داده شود. سوال این است که وقتی در شش سال گذشته این اتفاق رخ نداده، در سه سال آینده رخ خواهد داد؟
🔸پیشنهاد من این است که به جای تعیین سه سال سقف زمانی برای صاحبان قایقها، سه سال بازه زمانی برای وزارت دفاع، وزارت صمت و وزارت عتف تعیین شود تا با مشارکت علمی-صنعتی، موتور چهارزمانه تولید شود. پس از تولید، به صیادان تسهیلات داده شود تا موتور قایقهایشان را تعویض کنند.
اما بر فرض پذیرش این پیشنهاد، پرسش اینجاست که چه کسی پاسخگوی حجم گسترده خسارات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی این طرح فانتزی در شش سال گذشته است؟ موتور چهارزمانه حتما از نظر محیط زیستی بهتر است، اما وقتی برای تامین آن تدبیری نشده، آیا باید ۱۲ هزار قایق یا از دور خارج شوند یا رو به فعالیت مخفی و قانون شکنی بیاورند؟
من اگر جای آقای روحانی بودم، هر طرح و پیشنهادی که از طرف سازمان محیط زیست ارائه میشد را حتما به وزارت اطلاعات و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارجاع میدادم تا از زوایای امنیتی آن را بررسی کنند و فجایعی این دست به بار نیاید.
✅
eitaa.com/safir_channel ایتا
✅
sapp.ir/safir_channel سروش