#شرح #دعا_بیست_ششم_3
🔹و اجْعَلْنِى اللَّهُمَّ أَجْزِى بِالْإِحْسَانِ مُسِيئَهُمْ، وَ أُعْرِضُ ....
🙏 خدايا! مرا چنان قرار ده كه در خصوص همسایگان و دوستانم ....
بدكارشان را به نيكى و خوبى پاداش دهم
و از ستمكارشان با گذشت و بخشش صرفنظر كنم،
درباره همه آنان خوش گمانى را به كار گيرم،
تمامشان را با نيكوكارى سرپرستى كنم،
عفيفانه چشم از خطايشان بپوشم،
فروتنانه با آنان نرم باشم،
مهربانانه بر بلاديده آنان رقت آورم،
در پنهان دوستى خود را بر آنان ظاهر سازم،
خيرخواهانه دوام نعمتشان را بخواهم،
آنچه براى اقوام خود لازم مىدانم، براى آنان لازم بدانم،
آنچه براى مخصوصان خود رعايت مىكنم، براى آنان رعايت كنم.
⏺ برخورد نيكو با
#همسایه 👇
📜 در اسلام درباره نيكى به همسايگان سفارش اكيد و عنايت ويژهاى درباره برخورد نيكو با همسايگان، براى تمام اقشار جامعه وارد شده است و فرقى بين مسلمانان و كافر نمىباشد از اين رو در بيانى دل نشين و دقيق، رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله مىفرمايد:
الْجيرانُ ثَلاثَهٌ: فَمِنْهُمْ مَنْ لَهُ ثَلاثَةُ حُقُوقٍ، حَقُّ الْاسْلامِ وَ حَقُّ الْجِوارِ وَ حَقُّ القِرابَةِ وَ مِنْهُمْ مَنْ لَهُ حَقَّانِ، حَقُّ الْاسْلامِ وَ حَقُّ الْجِوارِ وَ مِنْهُمْ مَنْ لَهُ حَقُّ واحِدٌ، الْكافِرُ لَهُ حَقُّ الْجِوارِ.
همسايهها سه قسم هستند: همسايهاى كه سه حق دارد و آن همسايهاى كه از خويشاوندان انسان است كه هم حق خويشاوندى دارد و هم حق اسلام و هم حق همسايگى، همسايهاى كه دو حق دارد و آن همسايه مسلمانى است كه هم حق اسلام دارد و هم حق همسايگى، همسايهاى كه يك حق دارد و آن همسايه كافر است.
و در جاى ديگر درباره بداخلاقى نسبت به همسايه مىفرمايد:
قيلَ لِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه و آله انَّ فُلانَةَ تَقُومُ النَّهارَ وَ تَقُومُ اللَّيْلَ وَ هِىَ سَيِّئَةُ الْخُلْقِ تُؤْذى جِيرانَها بِلِسانِها فَقالَ: لاخَيْرَ فيها، هِىَ مِنْ اهْلِ النَّارِ.
خدمت حضرت رسول صلى الله عليه و آله عرض شد: فلان زن روزها را روزه مىگيرد و شبها را عبادت مىكند، ولى در عين حال بد اخلاق است و همسايهها را اذيت مىكند، رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: او از اين كارها استفاده نخواهد كرد و گرفتار آتش خواهد شد.
آرى، احترام به همسايهها و نيكى و خوش رفتارى با آنان، نه تنها در دنيا موجب بركات و تفضل خداوند است، بلكه در آن دنيا هم مشمول غفران و رحمت الهى خواهد شد.
على بن يقطين عرض مىكند: امام كاظم عليه السلام به من فرمود: در بنى اسرائيل مرد مؤمنى بود كه همسايه كافرى داشت و اين شخص كافر هميشه به همسايه مؤمنش با مهربانى و خوش خلقى رفتار مىكرد و چون آن كافر مُرد، خداوند برايش خانهاى از خاك مخصوص در آتش برزخ قرار داد كه او را از آتش برزخ حفظ كند و خداوند به او روزى مىرساند و به كافر گفته مىشود: اين جايگاه اثر خوبىها و مهربانى است كه تو به همسايه مؤمن خود كردى، خدا به تو بخشيده است كه نمى سوزى. «1» توجه داشتن به همسايه و دلجوئى كردن از او، آن قدر مهم و پراهمّيّت است كه خداوند در جواب درخواست حضرت يعقوب عليه السلام مىفرمايد:
انَّ يَعْقُوبَ لَمَّا ذَهَبَ مِنْهُ ابْنُ يامينَ نادى يا رَبِّ اما تَرْحَمُنى اذْهَبْتَ عَيْنَىَّ وَ اذْهَبْتَ ابْنَىَّ، فَاوْحَى اللَّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى الَيْهِ لَوْ امَتُّهُما لَأَحْيَيْتُهُما حَتَّى اجْمَعَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُما وَ لكِنْ اما تَذْكُرُ الشَّاةَ ذَبَحْتَها وَ شَوَيْتَها وَ اكَلْتَ وَ فُلانٌ الى جَنْبِكَ صائِمٌ لَمْ تُنِلْهُ مِنْها شَيْئاً.
حضرت يعقوب عليه السلام چون بنيامين را از دست داد عرض كرد: بار پروردگارا! به من رحم نمىكنى؟ دو چشمم را كه گرفتى و دو فرزندانم را كه بردى؟
خداوند وحى كرد: اى يعقوب! اگر من آن دو را يعنى يوسف و بنيامين را ميرانده باشم برايت زنده مىكنم، ولى آيا به ياد دارى آن گوسفندى را كه سر بريدى و بريان كردى و خوردى و فلانى در همسايگى تو روزه بود و چيزى از آن را به آنها ندادى.
دعای
#بیست_ششم
◀️ کانال انس با صحیفه سجادیه
🌐
@sahife2