#اموات
🏴بهترین زمان برای زیارت اموات چه موقع است ؟
در کتاب کامل الزیاره از حضرت صادق روایت شده که فرمود مردگان را چون پیش از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب مى دهند شما را و اگر بعد از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب نمى دهند.
بر اساس روایات بهترین وقت، برای زیارت اموات روز جمعه به خصوص اوقات بین الطلوعین روز جمعه است
از عبداله بن سلیمان روایت شده است که گفت : از امام محمد باقر علیه السلام درباره زیارت اهل قبور سؤال کردم ، امام باقر علیه السلام فرمودند:
” هرگاه روز جمعه شود زیارت کن آنها را مابین طلوع فجر تا طلوع آفتاب، زیرا هرکس از آنها در تنگی باشد وسعت داده می شود بر او و دانا می شود نسبت به هرکس که در هر روز به زیارت آن ها می آید.
گفتم: آیا با آمدن کسی به زیارتشان مسرور و خوشحال می شوند ؟
فرمود: بلی مسرور و خوشحال می شوند و هرگاه از سر قبر آنها برگردد وحشت و ملالت پیدا کنند.
در حدیث دیگری وارد شده: ” هرکس در روز جمعه به زیارت قبر والدین برود ثواب یک حج و یک عمره به او عطا شود.
از حضرت رسول منقول است ” هرکه زیارت کند قبر پدر و مادرش را یا قبر یکی از آنها را در روز جمعه، آمرزیده می شود و محسوب می شود از نیکان
در کتاب کامل الزیاره از حضرت صادق روایت شده که فرمودمردگان را چون پیش از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب مى دهند شما را و اگر بعد از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب نمى دهند.
بر خلاف پندار عموم مردم که فقط عصر پنج شنبه به زیارت اهل قبور می روند، می شود تمام روز های هفته به قبرستان رفت ولی بهترین موقع برای زیارت اموات روز جمعه، و برترین اوقات، بین الطلوعین روز جمعه می باشد.
یکی از آداب قبرستان این هست وقتی کنار قبری میروید، سریع قبر رو ترک نکنید بلکه مدتی کنار قبر بنشینید، زیرا مرده وجود شما رو حس میکند و از بودن شما آرامش میگیرد:
شخصی از امام موسی کاظم علیه السلام سؤال کرد:
مؤمنی که مرده باشد، آیا کسی که قبر او را زیارت می کند، آگاه بدان است؟
امام فرمود: بله و تا زمانی که بر سر قبر او هست، مرده با او مأنوس گشته و آرامش می یابد.
و زمانی که بلند شده و از کنار قبر میرود، از رفتن او وحشتی به مرده وارد میشود.
قالَ: قُلْتُ لَهُ الْمُؤْمِنُ يَعْلَمُ بِمَنْ يَزُورُ قَبْرَهُ قَالَ نَعَمْ وَ لَا يَزَالُ مُسْتَأْنِساً بِهِ مَا دَامَ عِنْدَ قَبْرِهِ فَإِذَا قَامَ وَ انْصَرَفَ مِنْ قَبْرِهِ دَخَلَهُ مِنِ انْصِرَافِهِ عَنْ قَبْرِهِ۸ وَحْشَةٌ.
اصول کافی، ج 3، ص 228
کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔
@sahife2