#رصد
🔹 گزارش خبری تحلیلی کیهان
مجلس در تصویب بودجه از افزایش هزینهها پرهیز کند
🔸 بررسی جزئیات لایحه بودجه 1401 در حالی از امروز در صحن علنی مجلس آغاز میشود که پرهیز نمایندگان از ایجاد درآمدهای غیر قابل اتکا و افزایش هزینهها میتواند به کاهش کسری بودجه و تورم بیانجامد.
گروه اقتصادی-
یکی از معضلات مهمی که همواره اقتصاد ما را درگیر خود کرده موضوع کسری بودجه و به تبع آن گرانی است.بودجه همین امسال (1400)که از سوی دولت روحانی تهیه شد حدود450هزار میلیارد تومان کسری داشت که نتیجه آن هم گرانیهای 50-60 درصدی بود که به مردم تحمیل شد. عمده این کسری ناشی از عدم رعایت انضباط مالی در بودجه نویسی بوده است یعنی زمانی که دولت و یا مجلس درآمدهای غیرواقعی در بودجه ایجاد میکنند و در برابر این درآمدهای نامطمئن هزینههای قطعی میتراشند طبیعتا این بودجه در زمان اجرا با کسری قطعی روبهرو میشود و اصطلاحا ناتراز خواهد بود. وقتی این ناترازی پیش میآید دولت برای جبران کسری به سراغ بانک مرکزی رفته و از او استقراض میکند، این اقدام حتما نقدینگی را بالا برده و بالا رفتن نقدینگی سبب به وجود آمدن تورم و گرانی میشود.
این یک دو دو تا چهارتای واقعی است که اگر در زمان تهیه و تصویب بودجه به انضباط مالی پایبند نباشیم و به بهانههای مختلف درآمدهای ناپایدار و هزینههای پایدار ایجاد کنیم نمیتوانیم به نتیجهای جز ناترازی و گرانی بیندیشیم.
مخالفت با حذف ارز ترجیحی مهمترین تغییر تلفیق
در لایحه بودجه 1401 که دولت سیزدهم در آذرماه سال جاری به مجلس ارائه کرد طبق گفته مسئولان سازمان برنامه تلاش شده بود که حتی الامکان از کسری بودجه پرهیز شود مثلا ارز 4200تومانی که مشکلات فراوانی برای اقتصاد کشور ایجاد کرد و خودش به یکی از دلایل اصلی ناترازی بودجه تبدیل شد قرار بود براساس لایحه دولت از سال آینده به تدریج حذف شود. نکته مهم در این باره اینکه به اذعان گزارش اخیر بانک مرکزی تأمین ارز ترجیحی در سال 99از مهمترین عوامل فزاینده رشد پایه پـولی در پایان آن سال بوده است. خبرگزاری فارس در این خصوص نوشت، برخلاف تکذیبهای چندباره عبدالناصر همتی رئیسکل سابق بانک مرکزی، گزارش بانک مرکزی به روشنی گزاره اولیه که همان خرید ارز از سامانه نیما توسط بانک مرکزی بوده است را تایید میکند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/236910
@SajIRAN