هوش سفید
🔴 بررسی نقش شبکه های اجتماعی در فتنه 88 در گفتگو با سید علیرضا آل داوود پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی:
سید علیرضا آل داود درخصوص تاثیر شبکه های اجتماعی و فضای اینترنتی در فتنه 88 اظهار داشت: در تاثیر این فضا بر دامن زدن به آتش فتنه چند گواه وجود دارد، ابتدا طرح اندیشکده بروکینگز امریکا (Brookings Institution) با نام استراتژی توییتری اوباما که در آن به وی گفته شده بود از طریق میکروبلاگ توییتر می تواند بر روند ایجاد شبکه و اغتشاشات بسیار تاثیرگذار باشد، این در حالی بود که در آن سال تعداد کمی از مردم ایران از توییتر استفاده می کردند و بیشترین فعالیت این میکروبلاگ جنبش سازی درایران بود که متاسفانه مورد غفلت مسئولان قرار گرفت.
وی ادامه داد: شاهد دوم بر این ماجرا خاطرات هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه وقت امریکا بود که در سال 2015 منتشر می شود، وی در آن کتاب (انتخابات های سخت) به وضوح به بهره گیری از دیپلماسی دیجیتال اشاره دارد و می گوید "ما به توییتر گفتم تعمیراتش را به تعویق بیندازد تا مردم بتوانند ارتباطشان را با خارج از ایران حفظ کنند" و برای این امر یکی از مسئولان امور خارجه را به نام کوهن از امریکا به بغداد اعزام میکند تا با جک دورسی مدیر توییتر برای متوقف کردن تعمیرات این میکروبلاگ مذاکره کند!
آل داوود تاکید کرد: مسئولین امریکایی از تمام اقدامات سازمان سیا برای راه اندازی فتنه 88 به گونه ای بی اطلاع بودند که در خاطرات کلینتون این کمبود اطلاعات مشهود است و این در حالی بود که باید فردی را برای مذاکره در خصوص تعویق تعمیرات این شبکه جاسوسی از امریکا به بغداد که نزدیک ترین پایتخت به ایران بود، اعزام کنند.
این پژوهشگر فضای مجازی ادامه داد: سوال جدی اینجا بوجود می آید که جک دورسی مدیر توییتر در زمان اغتشاشات دقیقا در بغداد مشغول انجام چه فعالیتی بوده است.
وی گفت: همچنین در این کتاب به کمک 50 میلیون دلاری به توییتر اشاره می شود و کلینتون به نوعی در کتابش به نقش مهم توییتر در اغتشاشات رخ داده اعتراف می کند.
انتشار پیامها در BBC کمتر از دو دقیقه
آل داوود با اشاره به راه اندازی تلویزیون فارسی بی بی سی چند ماه پیش از فتنه 88 اظهار داشت: همزمان با راه اندازی این شبکه ماهواره ای توسط انگلیس صفحات و پروفایل های حمایتی و اطلاع رسانی که برای خبرسازی در فضای فیس بوک و میکروبلاگ توییتر ایجاد شده بودند با حجم بسیار عجیب و با سرعتی غیر عادی مشغول به فعالیت شدند و پس از انتشار خبر جعلی در این پیام رسان ها، آنان این پیام را با خبر فوری و زیر نویس فوری مخابره می کردند.
این کارشناس حوزه مجازی اعلام کرد: یکی از فتنه گران در آن زمان به روند این اطلاع رسانی اشاره کرده بود که پیام پس از تولید در توییتر و فیس بوک به فاصله زمانی کمتر از دو دقیقه در بی بی سی فارسی زیرنویس میشود که این نشان از هماهنگی سران فتنه با انگلیس و آمریکا داشت.
وی افزود: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از سال ۸۹ تا سال ۹۲ سه مرتبه به جلوگیری از تعطیلی توییتر و نقش آنان در فتنه ۸۸ توسط آمریکایی ها اشاره کردند.
@aledavood