بسم الله الرحمن الرحیم
🟢توصیه های پانزده گانه مقام معظم رهبری در دیدار در ۸ شهریور ۱۴۰۱ در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت
🟢قسمت دوم
🟢۶_مشخص کردن اولویت ها در مسئله اقتصاد ، از منظر امام خامنه ای عزیز ،برنامه و فعالیت و تلاشی مثمر ثمر و دارای آثاری در ابعاد مختلف زندگی مردم است که اولویت ها در آن ملحوظ شده باشند یعنی اهم و فی الاهم آن رعایت شده باشد. آقا بیش از ده سال است که راجع به اقتصاد و تولید و زیر مجموعه اقتصادی در اغاز هر سال رهنمودهایی خطاب به مسئولان و مدیران مطرح میکنند.خوب این امر باید نه در غالب بنر و پوستر و...پیاده شود بل نهکه باید آحاد مسئولان و مردم تمام مساعی خود را صرف اجرای آن منویات نمایند تا شاهد بهبود شاخصه های اقتصادی شده و در زندگی مردم آثار آن دیده شود.
🟢۷_رفع مشکل سرمایه در گردش واحدهای تولیدی،در مبحث تولید در همه عرصهها ،موضوع سرمایه در گردش بسیار مهم و حیاتی است ؛ زیرا بدون پول و سرمایه امکان تولید وجود ندارد و هم داشتن آن تولید کننده را با فراغ بال بیشتری به سمت تولید هدایت میکند و آرامش روحی و روانی را در او تقویت کرده و با دقت و سرعت ضرورت ها و نیازهای را مدنظر قرار داده و با تولید به جامعه امنیت و آرامش لازم را تزریق میکند و از التهابات بازار جلوگیری می نماید.
🟢۸_جلو گیری از هرز رفتن ظرفیت های طبیعی و اساسی کشور ، ایران اسلامی با داشتن منابع غنی معدنی و گازی و نفتی و زمین های وسیع برای کشاورزی و دامداری و پرورش انواع ماهیان و...دارای پتانسیل های تبدیل شدن به یکی از قدرت های بزرگ اقتصادی منطقه ای و جهانی را داراست. پس لازمه تقویت و استمرار پایه های این کار درست استفاده کردن از این منابع و مانع از هرز رفتن آنهاست.اب در حال حاضر کم آبی در جهان ،نعمتی بی بدیل است که ما باید از آن به نحو مطلوب و حساب شده استفاده کنیم مثلاً جلوگیری از ماست هندوانه و برنج و محصولات با مصرف بالای آب و بجای آن کاشت گندم و جو و ذرت و... بعنوان محصولات استراتژیک در عصر کنونی.
🟢۹_ایجاد محدودیت برای فعالیت های غیر مولد و بنگاه داری بانک ها ،همواره حضرت آقا در دولت های بعد از انقلاب به بنگاه داری بانک ها بعنوان یک موضوع اشاره داشته و بانک ها از ادامه این مسیر منع کرده اند. اگر بانک ها به جای فعالیتهای غیر مولد و سود اور ،به سمت تولید در همه عرصه و ضرورت ها وارد شوند،هم اعتبار خود را افزایش داده و از پشتوانه مردمی قوی تری برخوردار شده و هم به ضرورت ها و نیازهای مردم ایران بیشتر توجه کرده و آینده ای با اقبال عمومی اقشار جامعه روبرو خواهند شد ولی الان در بازار مسکن و ساختمان ،ورود بانک و سرمایه گذاری آنها را ببینیم که چند هزار مسکن بدون مستاجر و خالی در اختیار آنهاست و متاسفانه وضعیت رهن و اجاره که قابل وصف نیست.بانک ها باید فقط درتسهیل تولید سرمایه گذاری کنند و بس!
🟢۱۰_عملکرد منسجم مدیران اقتصادی کشور ،از دیدگاه امام خامنه ای عزیز هماهنگی و همنوایی و اتخاذ تصمیمات کارگشا و کاربردی جلسات سران سه قوه، وحدت رویه و داشتن برنامه مدون و بروز و متناسب با مقتضیات و نیازهای اقشار مختلف جامعه توسط دولتمردان و تدوین برنامه های مورد نیاز توسط قوه مقننه و حذف قوانین دست و پا گیر و تاریخ مصرف گذشته و قوانین موازی و نظارت و کنترل و برخورد شدید با عوامل سد کننده تولید و پیشرفت توسط قوه قضاییه و...میتواند در بهبود ساختار و عملکرد اقتصاد کشور آثار بی بدیل داشته باشد.
👈ادامه در قسمت سوم و پایانی..
✍ سهراب خلیلی
شهریور ۱۴۰۲