✅
پنهانسازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجالسازی بیرونی
🔹«لیز تراس» نخستوزیر انگلیس، تنها چهل و پنج روز پس از قرار گرفتن در این جایگاه از مقام خود استعفا داد.
🔹تراس بر خلاف وعدههایش، با طرحهای اقتصادیش علاوه بر افزایش فقر و بحران اقتصادی برای اقشار ضعیف جامعه، زمینهساز اوجگیری اعتصابها و اعتراضات خیابانی شد که البته با سرکوب خشن پلیس همراه بود.
🔹در سقوط لیز تراس آنچه جالب توجه است اینکه؛ ناتوانیها و سیاستهای غیر اصولی طی سالهای اخیر به یکی از شاخصههای رفتاری دولتمردان انگلیس مبدل شده و بسیاری بر این تاکید دارند که سالهاست کوتولههای سیاسی در این کشور به قدرت میرسند.
🔹آشوب و هرجومرج سیاسی با چاشنی بحران شدید اقتصادی که تورمی دو رقمی را پس از چهار دهه نشان میدهد، چنان شدت گرفته که پس از استعفای نخستوزیر، «کییر استارمر» رهبر حزب کارگر نیز خواستار برگزاری فوری انتخابات زودهنگام شد.
🔹وخامت بحران سیاسی در انگلیس را در مواضع مقامات سایر کشورهای غربی در قبال سرنگونی دولت لیز تراس میتوان مشاهده کرد که همهگی بر بیثباتی در این کشور اذعان دارند.
🔹نکته مهم آنکه وضعیت نابسامان سیاسی حاکم بر انگلیس تنها شامل نخست وزیر نبوده و خاندان سلطنتی به عنوان تصمیمگیر اصلی در این کشور نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
🔹به طور مثال؛ در حالی که نظرسنجیها از نارضایتی عموم انگلیسیها از استمرار حاکمیت نظام سلطنتی حکایت دارد، ۱۱ تن از نمایندگان کبک که به تازگی در انتخابات استانی برگزیده شدند، از ادای سوگند به «چارلز سوم» به عنوان رئیس ایالت کانادا، خودداری کردند.
🔹با توجه به اوضاع بحرانی حاکم بر انگلیس میتوان دریافت که چرا لندن به جنجالسازی و رفتارهای غیر اصولی در سیاست خارجی مانند دامن زدن به جنگ اوکراین، اعمال تحریم علیه ایران با ادعاهای حقوق بشری و اتهام واهی ایفای نقش پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین روی آورده است.
🔹این رفتارها که البته با دروغپراکنیهای رسانههایی چون بیبیسی فارسی، سعودی اینترنشال، منوتو و... همراه است، به دنبال پنهانسازی حقایق جاری در انگلیس است.
@samenbr