دلبستگی به دنیا، مانع درک حقایق
🔸پیامبراکرم (صلى الله علیه وآله) با شیوه هاى گوناگون عیوب دنیا و دنیاگرایى را یادآور مىشوند و در مقابل، مزيّت زهد و بىرغبتى به دنیا را گوشزد می فرمایند. اینکه پیامبر با بیانات گوناگون و با شیوه هاى مختلف، مطالب تربیتى را در یک زمینه خاص ارائه دادهاند، کارى است شبیه به معجزه؛ تا هر کس در خور فهم و استعدادش از آن بهره ببرد. یکى از شیوههایى که حضرت برگزیدهاند ستایش زهد و تشویق به آن و ذکر آثار ارزشمندى است که بر بىرغبتى به دنیا مترتب مىشود:
«یا اباذرّ؛ ما زهد عبد فى الدّنیا الا اثبت اللّه الحکمة فى قلبه و انطق بها لسانه و یبصّره عیوب الدّنیا و دائها و دوائها و اخرجه منها سالماً الى دارالسلام»
ترجمه: اىابوذر؛ بندهاى در دنیا زهد نورزید، مگر خداوند حکمت را در قلب او جایگزین و زبانش را به آن گویا ساخت و او را به عیبهاى دنیا، دردها و دواهاى آن آشنا گردانید و او را سالم به سوى بهشت بیرون برد.
🔸در این بخش تاکید حضرت بر این است که زهد و بىرغبتى به دنیا، قلب آدمى را آماده دریافت حکمت مىکند و حقایق را درک مىکند. کسانى که به دنیا دلبستهاند نمىتوانند حقایق دنیا را درک کنند. «حب الشىء یعمى و یصم؛ عشق تو به چيزى، كور و كرت مى كند.»(عوالی اللآلی،۱۴۹/۲۹۰/۱) محبت به دنیا موجب غفلت انسان مىگردد. در مقابل، کسانى که به دنیا بىرغبتند، حقایق را درک مىکنند؛ چون بر دنیا اشراف دارند و پس از مقایسه آن با آخرت، بهترین را انتخاب مىکنند.
📚 ره توشه، جلد۱، صفحه ۲۱۵ و ۲۱۶
#معارف_اخلاقی
علامه مصباح یزدی
—————————
🇮🇷
مجموعهی فرهنگی سنگر🇮🇷
🇮🇷
سنگر جنگ نرم🇮🇷
🇮🇷
سنگر سردار دلها🇮🇷