﷽، دست مریزاد به سید بشیر حسینی
🔹 کودکِ کار آری یا خیر؟
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
✅ در قسمت اخیر برنامه عصر جدید، کودکی برای اجرای آواز به برنامه آمده بود، عنوان داشت که برای کمک به معیشت خانواده، به گچکاری هم مشغول است. احسان علیخانی ضمن توضیحی، از اینکه این کودک کار میکند، ابراز تأسف کرد، و داوران هم همراه با او برای این قضیه شروع به روضه خوانی کردند.
وقتی این واکنش را از آنها دیدم، تصمیم گرفتم در مورد این شانتاژ که مدتی است در فضای مجازی جولان میدهد، چیزی بنویسم که دیدم سید بشیر فضا را عوض کرد و شجاعانه در مورد بیاشکال بودن کار کردن کودکان سخنان خوبی اظهار کرد. اینجا بود که تفاوت یک سلبریتی را که فقط به دلیل شهرتش به خود حق میدهد در هر موضوعی اظهار نظر کند را با یک مجری- داور فرهیخته دیدم.
اینکه چرا سلبریتی ها حد و حدود خود را نمیشناسند، موضوعی است که حتماً باید به آن پرداخته شود، اما سؤال مهمی که عجالتا باید به آن پرداخت آن این که چرا دربارهی مسئله کودک و کار تبیین درستی صورت نمیگیرد تا اینچنین در فضای مجازی علیه آن سوءاستفاده نشود؟
همین ابتدا روشن کنم که اگر منظور از کودک، بچههای زیر ۷ سال است، همه با کار کردنش مخالفند و بهترین تعبیر هم در روایات دیده میشود که کودکان را تا هفت سالگی «امیر» و «پادشاه» معرفی کردهاند.
اما بچه ها از هفت سال به بعد حتماً باید به کار کردن عادت داده شوند. وگرنه وقتی به سن جوانی رسید، انتظار دارد یک کار پشت میز، بی دردسر و پر از ابتدا پر درآمد داشته باشد و خلاصه زیر بار هرکاری و شغلی نمیرود.
پر واضح است که نویسنده از یک وضعیت اقتصادی اسفناک دفاع نمیکند که آنقدر درآمد پدر خانواده کم باشد که مجبور شود زن و بچهها را برای جبران کمبودها به کمک خود وادار کند، بلکه مسئله این است حتی در شرایط عالی اقتصادی خانواده هم باید فرهنگی وجود داشته باشد که کودک با ورود به عرصه کار عملی، جوهره و استعدادهای خود را شناسایی کند و بفهمد که پول، موفقیت، موقعیت و... تنها در پرتو حفظیاتی که در نظام فشل آموزشی یاد میگیرد، حاصل نمیشود.
عجیب است که مخالفان کار کردن کودک برای مدعای خود تنها این دلیل را میآورند که کودک باید کودکی و بازی کند، اما توضیح نمیدهند که پس چرا در مورد مدرسه رفتن و گاه کلاس اضافه و تقویتی و گاه کلاس زبان و..... موضعی ندارند؟ چرا برای این بچهها دلسوزی نمیکنند؟
الغرض اینکه برخلاف آنچه در حال شانتاژ است، نه تنها کار کردن کودکان عیب نیست، بلکه باید تمهیداتی فراهم شود تا آنها چه در مدرسه، چه هرجای دیگری کار کردن را تمرین کنند.
ترویج فرهنگ کار نیاز امروز و هر روز جامعه ماست.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔
@shobhe_shenasi