دقت تحمل و کاربرد خازن سرامیکی : برای تشریح دقت خازن های سرامیکی میتوان آنها را به سه کلاس ۱ و ۲ و ۳ تقسیم کرد.
کلاس ۱ : این نوع خازن ها پایداری بالا و توان تلفات پایین برای مدار های رزونانسی دارند . این خازن ها بسیار دقیق بوده و مقدار ظرفیت آنها با در نظر گرفتن ولتاژ اعمال شده به آنها، دما و فرکانس ثابت است . پایداری گرمایی این نوع خازن ها در دمای معمولی تقریبا ۰.۵۴٪ و مقدار تحمل اسمی آنها تقریبا ۱ درصد میباشد. این خازن ها بیشتر در مدار های تشدید منابع برقی با لیزر های ولتاژ بالا تنور های القایی و سوئیچ های قطع جریان قدرت استفاده میشوند. خازن از نوع خازنهای NP01003375 کلاس ۱ هستند.
کلاس ۲ : این نوع خازن ها ظرفیت بالایی در مقایسه با حجمشان دارند و برای کاربردهای دارای حساسیت کمتر استفاده میشوند. پایداری گرمایی این نوع خازن ها در دمای معمولی تقریبا ۱۵ و مقدار تحمل اسمی آنها نیز تقریبا ۲۰ درصد میباشد. این خازن ها بیشتر در مبدل های DC_DC ، زوج شونده ، بافر بای پس کوپلینگ و دی کوپلینگ ، برد های مداری پرینت شده و دستگاه هایی که نیازمند وجود خازن به اندازه یک دانه شن است استفده میشوند.
کلاس ۳ : این نوع خازن ها در مقایسه با خازن های کلاس ۲ ، ظرفیت حجمی بالاتری دارند اما از لحاظ دمایی پایداری مناسبی نداشته و امروزه خازن های کلاس ۳ در دسته استانداردها قرار نمیگیرد.
📌برترین کانال الکترونیک در
#ایتا
🔸
@school_electronic 🛠