📝 توسعه آموزش مجازی با کمک هوش مصنوعی
وش مصنوعی به عنوان یک فناوری کاربردی، با ارائه آموزش مجازی باکیفیت و شخصیسازیشده و انجام وظایف روزمره معلمان میتواند به دستیار هوشمند آنان تبدیل شود و فرآیندهای یادگیری را ارتقاء دهد. البته در کنار این مزایا، چالشهایی برای ورود هوش مصنوعی به عرصه یادگیری وجود دارد؛ از جمله احتمال جایگزینی هوش مصنوعی با معلم و خطر حذفِ کامل آموزش حضوری که باید برای این چالشها تدابیر لازم را اتخاذ کرد.
طبق آمار آزمونهای تیمز و پرلز در سالهای گذشته، با کاهش نمرات دانشآموزان کشور روبرو بودهایم و ازجمله علل کاهش نمرات میتوان به کیفیت پایین آموزش و عدم تطابق برنامه درسی با علاقه، نیاز و استعدادهای دانشآموزان اشاره کرد. در این زمینه، هوش مصنوعی میتواند به کمک نظام تعلیم و تربیت بیاید.
با استفاده صحیح از این فناوری، نقاط ضعف، استعداد و علاقه دانشآموز شناخته شده و فرایند یادگیری متناسب با احتیاج و سلیقه مخاطب ارائه میشود. به عنوان مثال شرکت آمریکایی OPEN AI با ارائه چتبات GPT-۴o به سمت آموزش شخصیسازی شده گام برداشته است. در حال حاضر این چت بات قابلیت ارائه آموزش و حل مسائل آموزشی را دارد. با در نظرگرفتن پیشرفت آن در چند سال آینده، ارائه آموزش شخصیسازی شده محتمل خواهد بود. علاوه بر این، تدریس باکیفیت توسط معلم مجازی، حل مسائل و پاسخ به سؤالات آموزندگان از تواناییهای حال یا آینده هوش مصنوعی به حساب میآید.
#هوش_مصنوعی
🌐
https://eitaa.com/science_ai