📃روایتی از چگونگی رونق گرفتن مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) در فلسطین
🌍ولایت آل الله (علیهمالسلام) در قبله اول
✍🏻دکتر احمد خامهیار، عضو گروه تاریخ و سیره پژوهشکده حج و زیارت و پژوهشگر تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی در نشستی علمی به موضوع «پیشینه معارف اهل بیت(ع) در فلسطین تا پیش از جنگهای صلیبی» پرداخت.
👈🏻گزیدهای از این نشست را از نظر میگذرانید:
🗣خامهیار پیشینه اولیه حضور پیروان اهل بیت(ع) در شام را متعلق به اصحابی همچون بلال حبشی و ابوذر غفاری دانست که حتی پیش از آغاز حکومت معاویه بر این سرزمین، در آنجا حضور داشتند و از سوی دیگر تاکنون مزار دو تن از صحابه پیامبر اعظم(ص) به نامهای عباده بن صامت و شدّاد بن اوس در قبرستان «بابالرحمه» شهر بیتالمقدس متصل به دیوار ضلع شرقی مسجدالاقصی باقی مانده است که در منابع روایی هر دو آنها از صحابه دوستدار و هوادار امام علی(ع) معرفی شدهاند.
🗣وی در ادامه با اشاره به اینکه قاعدتاً در دوره خلافت امویان امکان رشد معارف اهل بیت(ع) در شام وجود نداشته، گفت: با براندازی امویان و روی کار آمدن عباسیان، به تدریج زمینه برای گسترش مکتب اهل بیت(ع) در شام به وجود آمد و از میان قبایل عربی که دارای گرایشهای اهل بیتی بودند، در قرون دوم و سوم شخصیتهایی همچون دو شاعر برجسته دیکالجنّ حمصی (د. ۲۳۶قمری) ـ زاده شهر حمص ـ و ابوتمّام طائی (د. ۲۳۱قمری) ـ زاده روستای جاسم در جنوب دمشق ـ از سرزمین شام برخاستند.
✅ادامه در👇🏻
yun.ir/rriv8b
💻
Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔
@sco_razavi
╚══════════