#بسیار_مهم
🔴
تکلیف گرایی یا به دنبال نتیجه بودن؟!
🔻روزهای منتهی به انتخابات مجلس یازدهم رسید، ولی هنوز اختلافات پابرجاست و هر روز از یک لیست رونمایی میشود!!
یکی بر طبل "نتیجهگرایی" میکوبد و دیگری با مانور روی واژهٔ "تکلیفگرایی"، دوست دیروز خود را انقلابی نمیداند!
متاسفانه به نظر میرسد با توجه به اختلافات درونی دیگر نیاز به گزینه سومی از بیرون نباشد تا بخواهد جای جلّاد و شهید را عوض کند!!
🔸اما هرگاه بحث تفرقه و تعدّد لیست و کاندیداها مطرح میشود ناگزیر اذهان متوجه انتخابات ۹۲ ریاست جمهوری میشود که چگونه اصرار و جدال بین دو تفکرِ (نتیجهگرایی یا تکلیفگرایی؟) موجب فرصتسوزیِ یک جریان سیاسی شد!
بلافاصله پس از آن انتخابات، رهبر انقلاب هوشمندانه در جلسات مختلف به تبیین این موضوع مهم پرداختند. موضوعی که به نظر میرسد در شرایط فعلی بازخوانی آن برای تنویر افکار عمومی و به عنوان یک نقشه راه برای برخی مدعیان انقلابیگری ضرورت دارد:👇👇
«رابطهٔ تکلیفمداری با دنبالنتیجه بودن چیست؟ امام فرمودند: ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟! چطور میشود چنین چیزی را گفت؟!
امام بزرگوار که با آن شدت، با آن حدّت، در سنین کهولت، این همه سختیها را دنبال کرد، برای اینکه نظام اسلامی را بر سر کار بیاورد و موفق هم شد، میشود گفت که ایشان دنبال نتیجه نبود؟! حتماً تکلیفگرائی معنایش این است که انسان در راه رسیدن به نتیجهی مطلوب، بر طبق تکلیف عمل کند؛ برخلاف تکلیف عمل نکند، ضدتکلیف عمل نکند، کار نامشروع انجام ندهد؛ والّا تلاشی که پیغمبران کردند، اولیای دین کردند، همه برای رسیدن به نتائج معینی بود؛ دنبال نتائج بودند.
مگر میشود گفت که ما دنبال نتیجه نیستیم؟ یعنی نتیجه هر چه شد، شد؟ نه. ؛ .....این که تصور کنیم تکلیفگرائی معنایش این است که ما اصلاً به نتیجه نظر نداشته باشیم، نگاه درستی نیست.
......تکلیفگرائی هیچ منافاتی ندارد با دنبال نتیجه بودن، و انسان نگاه کند ببیند این نتیجه چگونه به دست میآید، چگونه قابل تحقق است؛ برای رسیدن به آن نتیجه، بر طبق راههای مشروع و میسّر، برنامهریزی کند.»
رهبری در دیدار دانشجویان ۱۳۹۲/۰۵/۰۶
@seraj1397
.