﷽
نشانه پرهیزگاران
به راستى امام(عليه السلام) در سخنانش اعجاز مى کند
🌴
#نهج البلاغه
سپس در ادامه اين سخن، در آخرين اوصافى که براى پرهيزگاران نمونه ذکر مى کند، به شش وصف ديگر اشاره کرده، مى فرمايد: «همان پرهيزگارى که از ترس (آن روز، به عمل صالح) مبادرت ورزيده، و در مهلت (زندگى) با سرعت مشغول (بندگى) بوده، و نسبت به آنچه مطلوب (پروردگار) است رغبت کامل داشته، و از آنچه بايد بگريزد، دورى کرده است; امروز مراقب فرداى خويش بوده و براى آينده خود، پيش بينى لازم را نموده است» (وَ بَادَرَ مِنْ وَجَل، وَأَکْمَشَ(17) فِي مَهَل، وَ رَغِبَ فِي طَلَب، وَ ذَهَبَ عَنْ هَرَب، وَ رَاقَبَ فِي يَوْمِهِ غَدَهُ، وَ نَظَرَ قُدُماً أَمَامَهُ).
👌در يک کلمه، از فرصت گرانبهاى عمر، براى زندگى سعادتمندانه در سراى ديگر بهترين بهره گيرى را مى کند; به آنچه بايد روى آورد، روى مى آورد و از آنچه بايد دورى کند، پرهيز مى نمايد.
🍃آرى، پرهيزگارى که داراى اين اوصاف است، سزاوار است الگوى زندگى راهيان راهِ اللّه و قُدوه و اسوه آنان بوده باشد.
🍂در پايان اين فراز، به نتيجه نهايى تقوا و بى تقوايى اشاره کرده، مى فرمايد: «همان بس، که بهشت پاداش و عطيّه (پرهيزگاران) باشد! و همان بس، که آتش دوزخ کيفر و مجازات (بدکاران و بى تقوايان) باشد! و کافى است که خداوند انتقام گيرنده (از اينها) و يارى کننده (آنها) و قرآن مدافعِ (نيکوکاران) و دشمن (بدکاران) باشد!» (فَکَفَى بِالْجَنَّةِ ثَوَاباً وَ نَوَالاً، وَ کَفَى بِالنَّارِ عِقَاباً وَ وَبَالاً! وَ کَفَى بِاللهِ مُنْتَقِماً وَ نَصِيراً! وَ کَفَى بِالْکِتَابِ حَجِيجاً وَ خَصِيماً!).
به راستى امام(عليه السلام) در سخنانش اعجاز مى کند، در جمله هايى کوتاه آنچنان تقوا و پرهيزگارى را توصيف مى کند که در هيچ کتابى ديده نشده و از هيچ کس شنيده نشده است; تعبيراتى که بى دردترين افراد، از آن احساس درد مى کنند و سست ترين انسانها را به حرکت وا مى دارد و به راستى نام «خطبه غرّاء» بر اين خطبه بسيار بجاست.
📚نهج البلاغة خطبه 83
#دنیا_تقوا_پرهیزگاران
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada