#764
متن شبهه:
[کلیپ]: اسلامی ترین کشور دنیا" نتایج تحقیق دکتر شهرزاد رحمانی و دکتر حسین عسگری از اساتید دانشکده علوم تهران باعنوان ”کشورهای اسلامی چقدر اسلامی هستند؟ ” خیلی جالب است. متغیر های بکار رفته در این تحقیق در ابعاد حقوق سیاسى، اقتصادی و رفتار متقابل انسان ها با یکدیگر و زیست محیطی بر اساس قرآن و سنت پیامبر بوده است و جمعا ١١٣ شاخص مورد بررسى قرار گرفتند. مثلا در بعد اقتصاد شاخص سلامت و عدم فساد و ربا وبهره پول و در بعد اجتماعى آزادى مدنى در امر به معروف و نهی منکر صاحبان قدرت و رعایت حقوق انسان ها و حقوق زنان. نتیجه: اسلامی ترین کشور دنیا به ترتیب نیوزیلند، لوکزامبورگ، دانمارک، سوئد، نروژ و فنلاند هستند. جالب اینکه تا رتبه ٣٧ هیچ کشور اسلامى وجود ندارد. رتبه ٣٨ مالزی و رتبه ایران ١٣٨ بود. یعنی مسلمانان در عمل نتوانستند به چیزهایی که ادعا کردند با این نسخه میتونن به اون برسند، اما کشورهای غیرمذهبی که براساس حاکمیت قانون و اخلاق اداره میشوند، به نتایج خوبی رسیدند. (خلاصه شده)
پاسخ شبهه:
🔹 اولا دکتر حسین عسکری و شهرزاد رحمان، در دانشگاه جورج واشنگتن در زمینه اقتصاد مشغولند و در هیچ دانشگاه ایرانی درس نخوانده اند.
ثانیاً مقاله ای با عنوان "کشورهای اسلامی چقدر اسلامی هستند" وجود ندارد بلکه شبیه ترین مقاله به این عنوان که توسط این همین دو نفر نگاشته شده است عبارت است از "An Economic IslamicityIndex" (شاخص اسلامی بودن اقتصاد) که در سال ۲۰۱۰ در مجله "Global Economy Journal" به چاپ رسید ه و خلاصه ای از این مقاله با عنوان "شاخص اقتصادی اسلامیت" در مجله"بانک و اقتصاد، سال ۱۳۹۱ شماره ۱۲۲" به فارسی ترجمه و چاپ شده است.
بنابراین همانطور که از موضوع مقاله هم مشخص است، شاخصهای بررسی شده فقط در رابطه با اقتصاد است و محورهای دیگر چون مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در این مقاله بررسی نشده.
نکتهی دیگر اینکه همه شاخصهای بررسی شده نیز اسلامی نیست! مانند برابری اقتصادی زن و مرد؛ (در اسلام عدالت بین زن و مرد مطرح است که لزوما به معنای برابری نیست)
🔹در اقتصاد اسلامی مبنا توحید است و در اقتصاد غربی مبنا انسان محوری (امانیسم) و نفی ارزشهای الهی! هدف اقتصاد اسلامی کمال انسانی با نگاه به آخرت و با راهبرد عدالت است و در اقتصاد غرب اصالت لذت و رفاه است. در اقتصاد غربی تفکر ماکیاولیستی (هدف وسیله را توجیه میکند) حاکم بوده و رشد اقتصادی از هر راه ممکن پیشنهاد میشود اما در اقتصاد اسلامی هدف وسیله را توجیه نمیکند و فرهنگ مقدم بر اقتصاد است. بنابراین در مقاله مذکور شاخصهای مهم و مبنایی اقتصاد اسلامی لحاظ نشده و این از اعتبار مقالهی مذکور و نتایج آن میکاهد.
🔹 خاطرنشان میشود که ادعا نمیشود در کشور ما اقتصاد صددرصد اسلامی است و متاسفانه باید اقرار کرد تا اسلامی شدن کامل فاصلهی زیادی وجود دارد، اما اینکه القاء شود دیگر کشورها از اسلامیتر هستند، ادعای گزافی است که امید مردم و ارادهی جوانان و نخبگان کشور را هدف گرفته است. (با استفاده از سایت شایعات)
کانال بصیرت،پاسخ به شبهات و شایعات جهت عضویت
https://eitaa.com/shabcheragh2