تقویت حافظه ديداري :
1- پيدا كردن چيزي كه كم است : مجموعه اي از اشياء را به كودك نشان دهيد . آنگاه روي آنها را پوشانده يكي از وسايل را برداريد . از نو مجموعه را نشان دهيد . و بپرسيد كدام يكي كم شده است .
2- پيدا كردن شكل صحيح ؛ يك شكل هندسي يا حرف يا عدد را به كودك نشان دهيد و بخواهيد طرح مشابه صحيح آن را از بين چند گزينه انتخاب نمايد يا بر روي كاغذ رسم كند . و در مورد ديگر پس از ارائه طرح قطعه مورد نظر را از بين قطعات مختلف پيدا كند .
3- ترتيب حفظي : تعدادي از اشكال ، طرح ها يا چيزهايي همچون كارت بازي رنگي ، مكعب هاي رنگي ، مكعب هاي شكل دار ، سراميك ، دومينه و مانند آن بسازيد و از كودك بخواهيد مشابه آنها را از روي اين طرح بازسازي كند .
4- به ياد آوردن آنچه كه ديده شده است : يك اسباب بازي ، كلمه ، حرف ، عدد و مانند آن را به كودك نشان دهيد و سپس از او بخواهيد آنچه را كه ديده است به ياد بياورد .
5- داستان از روي تصوير : بر روي تخته ماهوتي فعاليت هايي را كه بيان كنند يك داستان كلي است نصب كنيد . سپس از كودك بخواهيد داستاني را كه تصاوير بيان كننده آن است بگويد .
6- به ياد آوردن چيز كم شده : تعدادي طرح ، حرف يا عدد به مدت چند ثانيه به كودك نشان دهيد . سپس با يك مقوا روي يكي از آنها را بپوشانيد و از كودك بخواهيد آنرا معين كند .
7- تكرار طرح ها : طرح معيني را با مهره چوبي ، دانه تسبيح ، دكمه و مانند آن بسازيد . به مدت چند ثانيه به كودك نشان دهيد . سپس از او بخواهيد آن را بازسازي كند . همچنين مي توانيد اين كار را به صورت دو بعدي بر روي كاغذ بسازيد و از او بخواهيد آن طرح را مثلا به مكعب هايي كه در اختيارش مي گذاريد بسازد .
8- ارائه تحريكات بينائي ( بوسيله تاچيستوسكوپ ) يا كارت هاي آموزشي مي تواند براي يادآوري طرحها ، اعداد حروف يا كلماتي كه ديده مي شوند مورد استفاده قرار گيرد .
#متن_نوشت
@shadibabazi