♦️ زمینه های قیام عاشورای حسینی
🔸🔸🔸
آنچه مسلم است حادثه بزرگ عاشورا از عوامل خاصی نشأت گرفته است که یادگیری و معرفت به آن عوامل، ما را در عدم تکرار واقعه عاشورا کمک شایانی خواهد نمود.
الف) کنار گذاشتن وصایای نبوی در کمترین زمان ممکن
آنچه تاریخ به آن گواه میدهد این است که کمتر از چند ماه از رحلت دردناک پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهواله) اساسیترین وصیت رسول اکرم(صلیاللهعلیهواله) که ضامن سعادت و خوشبختی بشر بود به دست فراموشی سپرده شد و مردم به آن سفارش ارزشمند بیتفاوت و بیاهمیت شدند. از جمله وصایای گوهر باری که خداوند متعال بر آن سفارش نموده بود موضوع جانشینی پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهواله) بود که حضرت بارها برآن تأکید نموده بود وامت اسلامی را از آن آگاه نموده بود. در اهمیت و ارزش این چنین وصیت و مأموریتی خداوند متعال به رسول خود میفرماید: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ؛ [المائدة/ 67] اى پيامبر، آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده، ابلاغ كن و اگر نكنى پيامش را نرساندهاى. و خدا تو را از [گزندِ] مردم نگاه مىدارد. آرى، خدا گروه كافران را هدايت نمىكند».
رها کردن سفارش پیامبر(صلیاللهعلیهواله)
«ِإِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي وَ إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ الْحَوْضَ فَانْظُرُوا كَيْفَ تَخْلُفُونِّي فِيهِمَا؛[1]همانا من در ميان شما دو چيز سنگين و گران ميگذارم، چيزى كه اگر بدان چنگ زنيد هرگز پس از من گمراه نشويد: (يكى) كتاب خدا (قرآن) و (ديگر) عترت من أهل بيتم، و (همانا) اين دو از يك ديگر جدا نشوند تا در كنار حوض كوثر بر من درآيند، پس بنگريد چگونه پس از من در باره آن دو رفتار كنيد».
در حالی که پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهواله وسلم) بارها سفارش به دو چیز مهم وگرانها نمودند در طول تاریخ اسلام شاهد بیمهریهای فراوان به این دو مقوله بودهایم که بیشترین این ناجوانردی ها در صحنه عاشورا بروز و ظهور مینماید. این در حالی است که اگر امت اسلامی به این وصیت بزرگ پیامبراکرم(صلیاللهعلیهواله) جامعه عمل میپوشناند هرگز حوادث دلخی همچون کربلا به وقوع نمیپیوست.
ادامه ⤵️