🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_193
🌷
#آیه_177_سوره_بقره_بخش1
🌸 لَيْسَ الْبِرُّ أَنْ تُوَّلُّواْ وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ الْبِرَّ مَنْ ءَامَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ وَالْمَلاَئِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالْنَّبِيِّينَ وَ ءَاتَى الْمَالَ عَلَى حُبِّهِ ذَوِى الْقُرْبَى وَالْيَتَامى وَالْمَساَكِينَ وَ ابْنَ الْسَّبِيلِ وَالْسَّآئِلِينَ وَفِى الْرِّقَابِ وَأَقَامَ الْصَّلَوةَ وَ ءَاتَى الْزَّكَوةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَهَدُواْ وَالْصَّابِرِينَ فِى الْبَأْسَآءِ وَالضَّرَّآءِ وَحِينَ الْبَأْسِ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ صَدَقُواْ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ
🍀 ترجمه:نیكى تنها این نیست كه روى خود را به سوى مشرق یا مغرب بگردانید، بلكه نیکوکار آن است كه به خدا و روز قیامت و فرشتگان و كتاب آسمانى و پیامبران ایمان آورده و مال (خود) را با علاقه اى كه به آن دارد به خویشاوندان و یتیمان و بیچارگان و در راه ماندگان و نیازمندان و در (راه آزادى) بردگان بدهد، و نماز را برپاى دارد و زكات را بپردازد، و آنان كه وقتی پیمان بندند، به عهد خود وفا كنند و آنان كه در (برابر) سختى ها، محرومیت ها، بیمارى ها و در میدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند، این ها كسانى هستند كه راست گفتند و اینان همان پرهیزكارانند.
🌷
#لیس:نیست
🌷
#البرّ:به معناى نیكى است، ولى به هركسی كه خیلى نیكوكار باشد،مى گویند او «برّ» است. یعنى وجودش یكپارچه نیكى است.
🌷
#تولوا:برگردانید
🌷
#وجوهکم:صورت هايتان
🌷
#قبل: در اینجا به معنای به طرف و به سوی و جهت می باشد
🌷
#ذوی_القربی:خویشاوندان و نزدیکان
🌷
#الیتامی:یتیمان
🌷
#المساکین:بیچارگان
🌷
#ابن_السبیل:در راه ماندگان
🌷
#السائلین:نیازمندان
🌷
#الرقاب:بردگان
🌷
#الصلوة:نماز
🌷
#الزكوة:زكات
🌷
#الموفون:وفاداران
🌷
#البأساء:به معناى فقر و سختى 🌷
#الضرّاء:درد وبیمارى
🌷
#حین_البأس:زمان جنگ
🌷
#صدقوا:راست گفتند منظور در گفتار و عمل یکی بودند.
🌷
#المتقون:تقوا پیشه کنندگان ، پرهیزکاران، کسانی که خود را از خطرات گناه حفظ می کنند.
🌺 هنگامی که قبله به طرف کعبه قرار گرفت. همه متوجه منسوخ شدن قبله قبلی شدند ، مخصوصا یهود و نصارا این موضوع را به زبان می آوردند خداوند این آیه را فرستاد این آیه مى فرماید: چرا به جاى محتواى دین كه ایمان به خدا و قیامت وانجام كارهاى نیك است، به سراغ بحث هاى جدلى رفته ا ید.این آیه جامع ترین آیه قرآن است. زیرا اصول مهم اعتقادى، عملى و اخلاقى در آن مطرح گردیده است. در تفسیر المیزان از رسول خدا صلى الله علیه وآله نقل شده است كه فرمودند: هر كسی به این آیه عمل كند، ایمانش كامل است. این آیه پانزده صفت نیک را در سه بخشِ ایمان، عمل و اخلاق بیان نموده است.در بخش ایمان، به مسئله ایمان به خدا، فرشتگان، انبیا، قیامت و كتب آسمانى اشاره شده و در بخش عمل، به مسائل عبادى مانند نماز و اقتصادى مانند زكات و اجتماعى مانند آزاد نمودن بردگان و نظامى مانند صبر در جبهه و جنگ، و روحى وروانى مثل صبر در برابر مشكلات، اشاره گردیده است. و در بخش اخلاقی به وفای به عهد و دل کندن از مادیات و ترحم به فقرا اشاره شده است.
پيام های آیه در جلسه بعد بیان شده است
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸