ا﷽ا
🌹اسماء الهی🌹
#یا_رافع_الدرجات
✍صفت «رفيع» بر وزن فعيل، از ساخت هاى مبالغه و صفت
#رافع (بركشنده / برافرازنده) » نيز اسم فاعل است. «رفع»، در لغت به معناى «مقابل فرو كشيدن و پايين آوردن» و نيز به معناى «نزديك ساختن» و «پخش كردن چيزى و آشكار كردن آن» است. و رفيع، به معناى «شريف» و «بلندمرتبه» به كار مى رود.
👈ابن اثير گفته است : در نام هاى خداى متعال،
#رافع، يعنى كسى كه مؤمنان را با خوش بخت كردن و دوستانِ خود را با نزديك ساختن [به خود] ، بالا مى برد، و رفع، ضدّ پايين آوردن است.
🔰در قرآن كريم، برگرفته هاى مادّه «رفع»، هجده بار به خداوند متعال نسبت داده شده است و نام هاى «رفيع» و «رافع»، هر كدام يك بار در آن به كار رفته است. قرآن كريم و احاديث، صفت
#رافع بودن را براى خدا، گاه نسبت به امور تكوينى (مانند: آسمان يا آسمان ها) مطرح كرده اند و گاهِ ديگر، نسبت به امور ارزشى و تشريعى (مانند: درجات يا اعمال).
✨
#رفیع_الدرجات
به معناى بالا بردن قدر و منزلت و بلند گردانیدن است.
👈این اسم در قرآن یک بار و به عنوان وصف خدا وارد شده است، چنان که مى فرماید: «رَفِیعُ الدَّرَجات ذُو العَرْشِ یلقِى الرُّوح مِنْ أَمْرِهِ عَلى مَنْ یشاء مِنْ عِبادِهِ لِینْذِرَ یومَ التَّلاق». غافر/۱۵ «بالا برنده درجات بندگان، صاحب عرش، وحى را به فرمان خود به هر یک از بندگانش که بخواهد القاء مى کند تا بندگانش را از روز قیامت بیم دهند».
👌اکنون باید دید مقصود از «رَفیعُ الدّرجات» چیست؟ در اینجا احتمالاتى است که یادآور مى شویم:
1⃣ رفیع به معنى رافع است و مقصود خدا این است که درجات پیامبران و اولیاى الهى را در بهشت بالا مى برد.
2⃣ مقصود بالا برنده آسمانهاى هفتگانه است که فرشتگان از آن نقاط عروج مى کنند.
3⃣ کنایه از رفعت شأن و قدرت برتر او است.
4⃣ هر موجودى را از یک درجه به درجه برتر مى برد، خاک را از درجه جمادى به درجه نباتى و همچنین نبات را به درجه حیوان و سرانجام به درجه انسان مى رساند.