🌹خدمت دوستانی که تازه به شهرنامه پیوسته اند سلام و درود و خوش آمد می گویم.🌹
📜سیر محتوای شهرنامه از این قرار است:
📺محور اصلی کانال، برنامه های اینترنتی شهرنامه (شرح شاهنامه) است که روی آپارات و یوتیوب و پادگیرها بارگذاری می شود.
🕰هر برنامه حدود 25 دقیقه است و زبان روانی دارد. اگر با دور تند ببینید و بشنوید نهایتا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از وقتتان را می گیرد و در عوض با بسیاری از مسائل فلسفی، ادبی و تاریخی آشنا می شوید.
✅تلاش می کنیم در شهرنامه به ورای داستانها سفر کنیم و ابعاد فلسفی، عرفانی، اجتماعی و هنری آنها را تحلیل کنیم.
📝در کنار برنامه ها، متنهای تکمیلی نیز روی کانال فرستاده می شود. بعضی از این متنها در برنامه گفته نشده اند و تکمیل کننده برنامه هستند.
‼️ قسمت اول معرفی شهرنامه است. قسمتهای دوم و سوم و چهارم به تحلیل و بازخوانی مقدمه شکوهمند شاهنامه و ابعاد هستی شناسانه آن می پردازد. قسمت های پنجم و ششم و هفتم داستان پادشاهی کیومرث را بیان می کند و سرانجام از قسمت هشتم وارد داستان پادشاهی هوشنگ می شویم و در قسمتهای نهم و دهم داستان پرماجرای پادشاهی هوشنگ را به پایان می بریم.
🔸قسمتهای یازدهم و دوازدهم داستان پادشاهی طهمورث دیوبند را روایت می کند. پادشاهی که در دوران او انسانها خط را آموختند و بر دیوان غلبه کردند.
🔹قسمت سیزدهم ویژه برنامه نوروزی شهرنامه است با عنوان: اساطیر چه می گویند؟
قسمت های چهاردهم و پانزدهم آغاز پادشاهی جمشید و شروع برنامه های کلان او برای پیشبرد تمدن را گزارش و تحلیل می کنند و نهایتا در قسمت بسیار مهم شانزدهم به مناسبت بزرگداشت فردوسی و خیام در یک ویژه برنامه جهان شعری و فلسفی این دو شاعر را مقایسه می کنیم و ابعاد عمیق کمتر دیده شده این نوع از شعر و حکمت را روایت می کنیم.
🔸در قسمت هفدهم داستان جمشید را ادمه می دهیم و اتفاقات بزرگی همچون کشف طلا و نقش آن در اقتصاد جهانی آن دوران را توضیح می دهیم و نهایتا در قسمت هجدهم سقوط جمشید و علل آن را از دیدگاه روانشنانسی و فلسفه، تحلیل می کنیم.
🔹در قسمتهای نوزدهم و بیستم مروری بر بخش ابتدایی شاهنامه از کیومرث تا سقوط جمشید می کنیم. نام این دو قسمت را «تاریخ تمدن به روایت شاهنامه» گذاشته ایم.
🔸در ویژه برنامه پایانی فصل اول به سراغ یکی از پاسداران مهم زبان فارسی می رویم؛ کسی که در عین شهرت فراوان در سرتاسر جهان، نقشش در پاسداری از زبان فارسی چندان شناخته شده نیست. این شخص کسی نیست جز ابن سینای بزرگ.
@shahr_naame