#در_جریان_باشید
♨️قانون عوارض نوسازی شهرداری با هدف تامین نیازمندیهای شهری و توسعه معابر ، ایجاد پارک، پارکینگ، توقفگاه و میدانها در سال ۱۳۴۷ تدوین و تصویب شد. اجرای این برنامهها، هزینههای زیادی دارد که با دریافت عوارض نوسازی تامین میشود. دقت کنید که عوارض نوسازی و عمران شهری در ابتدای سال یا در تاریخی که وزارت کشور تعیین میکند به ملک تعلق خواهد گرفت.
🔺عوارض، مبلغی است که شهروندان برای خدماتی که شهرداری ارائه میکند، پرداخت خواهند کرد. این خدمات شامل: ایجاد خیابانها، کوچهها، نظافت و حفظ و توسعه خدمات شهری است و افراد موظف به پرداخت آن هستند. قابل توجه است که تفاوتی بین املاک مسکونی و تجاری وجود ندارد و باید در اسرع وقت این عوارض پرداخت شوند.
🔻طبق مصوبه هیئت دولت و بر اساس دفترچه اداره امور دارایی شهرستان برای ارزش منطقه ای هر قسمت از شهر ۱۴% ارزش معاملاتی ( با توجه به نوع کاربری و عرض معبر) و با اعمال ۱۰٪ ضریب خوش حسابی محاسبه می گردد که شهرداری در تعیین و تصویب ۱۴٪ هیچ گونه دخل و تصرفی ندارد و مجری مصوبه هیئت دولت میباشد.
🔹شایان ذکر است برابر قانون درآمد پایدار کسانی که عوارض نوسازی و بهای پسماند را پرداخت نکرده ضریب دیرکرد ۲٪ تا سقف ۲۴٪ برای سال آینده در نظر گرفته میشود و در فیشهای نوسازی سال ۱۴۰۲ تمامی هزینه دیرکرد برابر دستورالعمل عوارض پایدار بخشیده شده است.
🔸عوارض نوسازی برای بهسازی معابر و توسعه فضای شهری استفاده خواهد شد.