#تحلیل
#مناقشه قره باغ
مواضع ایران
نتیجه درگیری
مرزبندیهای مصنوعی که در دوره شوروی به وجود آمد، یکی از مهمترین دلایل بروز مناقشه بر سر قرهباغ است. در آن دوره قرهباغ آذرینشین بود ولی تقسیمات قومی شوروی منجر به ایجاد مرزبندیهای مصنوعی شد و قرهباغ را تحت حاکمیت ارمنستان قرار داد.
حال آذریها تأکید دارند که این منطقه بر اساس پیشینه تاریخی باید زیر حاکمیت باکو قرار گیرد و ارمنیها نیز با تأکید بر تغییرات جمعیتی آن را در حاکمیت ارمنستان یا دست کم خودمختار میدانند.
درگیری های صورت گرفته بر سر مسأله قره باغ بین دوکشور با وجود خط و نشانها و مواضع مقامات دو طرف احتمالاً زیاد زمان بر نخواهد بود و بزودی پایان خواهد یافت .
با توجه به این موضوع که طرفین به دلایل مختلف کشش تداوم نبرد طولانی مدت را ندارند. در میان بازیگران خارجی ذینفع هم، به جز ترکیه و رژیم صهیونیستی، دیگران مانند آمریکا، اروپا و روسیه تمایلی به تداوم بحران ندارند.
مواضع جمهوری اسلامی :
در خصوص ضرورت رعایت و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها بر این حق مشروع در چارچوب حقوق بینالملل و قطعنامههای سازمان ملل تاکید کرده است و بر این باور است که اختلاف دو کشور فقط راه حل صلحآمیز دارد و حاضر است در این مسیر کمک کند.
همچنین احتمال تجمع پان ترکیسم و هواداران ارامنه در کشور قابل پیش بینی است چرا که مثلث رژیم های عبری عربی و غربی فرصت را برای اغتشاشات و تا را می های داخلی مناسب می دانند و میخواهند با تحریک آذری ها و ارامنه داخل ایران آرامش داخلی کشور را باهم زده و منافع خود را برداشت کنند
#حسن محمدی تحلیلگر و هادی سیاسی
تحلیل های بیشتر در خبرروزانه
https://khabarroozaneh.com
@shamim_Baft_313