🔴📝|
#ناشناس⇩
سلام بابای من معتاده دوتا زن داره چند شب پیش مامان و بابام بحثشون شد و همش بابام داشت بی احترامی میکرد به خانواده مادرم و به خودش ولی مامانم هیچی نمیگفت یهو صدای کتک زدنش رو شنیدم اومدم دیدم بابام داره موهای مامانمو میکشه داد زدم گفتم ولش کن بسه دیگه پیر شدین چقدر میخواین مثل بچه ها دعوا کنین خسته شدم بابام به من میگفت چته مشکلت چیه تو خونه اینقدر ناراحت و عصبی میشی بهشم گفتم هی بهم میگی چرا عصبی میشی گفتم دلیلش تویی اینکارات باعث میشن اصلا هیچ مهری به من نداری چشمات منو نمیبینه شما دعوا میکنین بیشترین آسیب رو ما میبینیم اینارو که گفتم عصبانی شد گفت من عاقت میکنم و همش روم اسمای ناسزایی میزاره فاحشه و این حرفا بهم بی احترامی میکنه میگه تا پای منو نبوسی نمیبخشم به نظرتون من کار بدی کردم؟
📥|
#پاسخ⇩
علیڪم سلام
فرا رسیدن اعیاد مبارک ماه رجب را به شما تبریک عرض می نماییم
پرسشگر گرامی دغدغه شما نسبت به رفتار درست با والدین وتعامل با پدرتان ستودنی است. والدین ما چه عقیده درستی داشته باشند و چه عقیده نادرست، چه رفتار صحیحی داشته باشند و چه نداشته باشند در هر حال باید احترامشان را حفظ کنیم و به آنها خوبی کنیم
اسلام حساب ویژه اى براى پدر و مادر بازکرده و جایگاه ویژهای برای آنان در نظر گرفته است؛ لذا در روایات آمده که اگر پدر و مادرى از فرزندانشان راضى باشند موجب خیر و برکت و سعادت فرزند مى شود، و اگر در حق فرزندان خود دعا کنند خداوند به این دعا توجه خاصى مى نماید؛ کمااینکه اگر والدین از فرزندان ناراضى باشند و خداى ناکرده آنها را نفرین کنند ممکن است خداوند بر چنین فرزندانى که موجب ناراحتى والدین شوند قهر و غضب نماید.
در روایات آمده «نیکى کردن به والدین بزرگترین فریضه است» از این رو باید در هر شرایطى احترام آنها را نگه داشت؛ هر چند در بعضى اوقات در برخورد با فرزندان خود دچار اشتباه شوند و یا در حق آنان ظلم کنند! باز هم تکرار میکنیم که خداوند همه انسانها را در مقابل اعمال و رفتارى که انجام مى دهند مورد سؤال قرار مى دهد و والدین نیز باید پاسخگوى اعمال و رفتار خود باشند. بنابراین در همه حال ما وظیفه داریم به والدین خود احترام بگذاریم حتى اگر آنها به ما بىاحترامى کنند و ما را مورد آزار و اذیت قرار دهند.
لذا اگر پدر و مادر در حق فرزند کوتاهی کنند و چه بسا ظلمی انجام دهند، این سبب نمیشود که فرزند هم درباره آنان به وظیفهاش عمل نکند. از این رو امام باقر (علیه السلام) فرمود: «خداوند در چند چیز رخصت و ترک را روا ندانسته است از جمله: نیکی به پدر و مادر چه آنها خوب باشند و چه بد (۱)
پرسشگر محترم شما سعی کنید که فقط به وظیفه خود عمل نمایید عمل خود یک روش غیر مستقیم و موثر بشمار می رود با این توضیحات باید عرض کنیم که سعی کنید این شرایط را راه رشد وترقی خود در نظر بگیرید که با تحمل و احترام از والدین به موفقیت های بسیار خوبی دست خواهید یافت. از صبر و حوصله که در روایات ما بمنزله سر برای بدن می باشد بهره گیرید و هرگز انتظار ایجاد تغییر ناگهانى وسریع ایشان را نداشته باشید که حتی ممکن است به لجاجت و تشدید آن نیز کمک کنید
لذا از ورود در دعواهای زناشویی بپرهیزید و بهترین کار این است که رفتار شما با پدرتان باید به گونه اى باشد که تحت تأثیر اخلاق، عواطف و نحوه برخوردتان قرار گیرد و ذره ای کدورت در دلتان بخاطر رفتار والدین ایجاد نشود که این از حربه های شیطان است
اینجاست که باید به مبارزه با افکار ناپسند و شیطانی خود بپاخیزید؛ به خود تلقین کنید که پدرتان را دوست دارید و از تلقین منفی نسبت به او اجتناب نمایید.در واقع یکى از بهترین راههاى جذب ایشان، ایجاد رابطه ى دوستانه و صمیمى، با حفظ شأن و منزلت او است. لذا سعی کنید به پدرتان، بسیار محبت کرده، خوبی های او را بزرگ بشمارید و بیان کنید. امیدواریم این شرایط بزودی به اتمام رسیده وشما نیز با توکل بر خداوند و توسل به اهل بیت(ع) از این شرایط به ظاهر دشوار عبور کنید.(پیشنهاد می شود از امور مجرب مثل چهل روز حدیث کساء و یا قرائت دعای توسل جهت رفع این مشکلات بهره گیرید)
موفق باشید
پی نوشت:
۱.شیخ کلینی، اصول کافی، دارالکتب الاسلامیه،تهران،۱۳۶۵ش ج ۲، ص ۱۲۹، ح ۱۵
ان شاء الله موفق و مؤید باشید؛ التماس دعا🌱
#متفرقه
👤|
#خـــــــــــــــادم_الحســـــــــــــــین
🔰صفحات مجازی
کانال پاسخ به سؤالات شرعی🔻
زیلینک |
ارسال پرسش |
ایتا |
روبیکا |
بله |
ویراستی