🔴 وقتی غبارهای فتنه فرو نشست!
🔸 سال ۸۸ یکی از حساس ترین برهه های انقلاب بود. مقام معظم رهبری فرمودند: «این فتنه پیشینه پانزده ساله دارد. »
اگر به پانزده سال قبل برگردیم یعنی سال ۱۳۷۳ به بعد ، خواهیم دید که در آن سال ها بیشترین دغدغه رهبر حکیم انقلاب، ورود فرهنگ لیبرالیسم غربی به کشور بود ، که در همان زمان هشدار لازم داده شد، اما وزیر فرهنگ و ارشاد وقت به صراحت موضع گرفت و گفت: « بعضی دچار توهم توطئه شده اند ، ما با دنیا در حال تساهل و تسامح فرهنگی هستیم!»
📙 آن سالها وقتی کتاب موج سوم دموکراسی را می خواندم دیدم یکی توصیه های ساموئل هانتینگتون برای انقلاب مخملی در حکومت های به اصطلاح خودش اقتدار گرا ، بروز و ظهور اصلاح طلبان بود. آن موقع شاید خیلی از دستورالعمل های داده شده برایم روشن نبود ولی بعدها با اتفاقاتی که در سال ۷۸ افتاد دیدم خیلی از آنچه که خوانده بودم در کف خیابان های تهران بوقوع پیوست؛ اما موفقیت چندانی نصیبشان نشد و ده سال طول کشید تا دوباره طرح ریزی و بازسازی کنند و دوباره در سال ۸۸ ، مار فتنه سر برآورد.
🏢 اندیشکده بروکینگنز نیز چند سال قبل از سال ۸۸ در مقاله ای تحت عنوان «کدام راه بسوی ایران» بهترین راه برای تقابل با جمهوری اسلامی ایران را «انقلاب مخملی» دانسته و بهترین آلترناتیو برای اجرای آن را استفاده از ظرفیت اصلاح طلبان و مدیریت آن ها برای همکاری با اپوزیسیون داخلی معرفی می نماید. البته استفاده از روشنفکران ، اتحادیه های دانشجویی ، کارگری و NGO ها را نیز توصیه میکند .
▪️ جین شارپ که پدر انقلاب های مخملی محسوب میشود نیز در کتاب جامعه مدنی ، مبارزه مدنی ۱۹۸ توصیه برای ایجاد انقلاب مخملی دارد که در فتنه ۸۸ ، نزدیک به ۱۰۰ مورد از آنها پیاده سازی شد.
🔳 اما چرا آنها که پانزده سال کار کرده بودند در اجرای نقشه خود موفق نشدند؟
۱- درایت دیدبان بصیر انقلاب با فرصت دادن به مردم تا غبار فتنه ها بخوابد و سره از ناسره جدا گردد. جمله معروف«أین عمار» هنوز بگوش می رسد.
۲- بصیرت انقلابی مردم ایران و عدم تعصب به اشخاص با دیدن حق و بر عکس تعصب به اسلام و انقلاب
۳- نداشتن رهبر کاریزماتیک در جبهه مقابل در بین اصلاح طلبان و اپوزیسیون
۴- فداکاری و جانفشانی نیروهای نظامی، انتظامی و بسیجیان جان بر کف
🔆روز
#بصیرت گرامی باد.
🖌
#مهدی_شایسته