🔰 سی روز سی آیه
💠 شناخت چیستی جریان شیاطین (1)
وَ كَذلِكَ جَعَلْنا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَياطينَ الْإِنْسِ وَ الْجِنِّ يُوحي بَعْضُهُمْ إِلى بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُوراً وَ لَوْ شاءَ رَبُّكَ ما فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَ ما يَفْتَرُونَ. (الأنعام : 112)
✍ترجمه: و اين گونه براى هر پيامبرى دشمنانى از شياطين انس و جن قرار داديم، كه براى فريب مردم همواره گفتارى باطل ولى به ظاهر آراسته و دلپسند به يكديگر القاء مىكنند، و اگر پروردگارت مىخواست چنين نمىكردند، پس آنان و آنچه را به دروغ به هم مىبافند واگذار.
نکات:
🔹1- با توجه به اینکه کلمه «شیاطین» جمع است معلوم می شود که نباید شیطان را در ابلیس که به حضرت آدم علیه السلام سجده نکرد، منحصر دانست بلکه شیطان نامی است کلی که بر افراد مختلفی تطبیق می شود.
🔹 2- جریان شیاطین در طول تاریخ «دشمن» انبیاء بوده اند و اساساً تقابل بین شیاطین و انبیاء الهی یک مسئله تاریخی و مستمر است.
🔹 3- شیاطین موجودات خیالی نیستند و حتی منحصر در جنس جن نیز نمی باشند بلکه جریان شیاطین شامل برخی انسان ها و برخی جن ها می شوند و جریانی کاملاً واقعی است که در جهت اهداف خود در حال تلاش و کار است.
🔹 4- شیاطین انسانی و شیاطین جنی بی ارتباط با هم نیستند بلکه با یکدیگر همکاری دارند و افکار و مطالبی را به یکدیگر القاء می کنند.
🔹 5- جریان شیاطین به همان نسبت که در مقابل انبیاء علیهم السلام که سرآمدان عالم و راهبران بشریتند، قرار گرفته اند و دشمن ایشان می باشند، جریانی هستند کلان و دنیا شمول و نباید این جریان را عده ای کم و کوچک دانست و بر افراد پست و بی دست و پا تطبیق نمود.
✅ دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه