معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران:
توسعه آبزی پروری؛ راهکارها رونق توسعه اقتصاد دریا محور
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران گفت: توسعه آبزیپروری یکی از مهمترین زیربخشهای اقتصادی در تامین امنیت غذایی، تجارت، اشتغالزایی، کارآفرینی و محرومیتزدایی در کشور و راهکاری کلیدی برای رونق اقتصاد دریا محور است.
سیدحسین حسینی روز چهارشنبه در جریان بازدید از غرفه خبرگزاری ایرنا در نخستین رویداد بینالمللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران (ISBE ۲۰۲۴) و ششمین رویداد صنعت دانش بنیان با محوریت صنایع و کسب و کارهای دریایی اظهار کرد: شناخت کافی از اقتصاد شیلات، آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که سازمان شیلات ایران امسال چه برنامه ای برای تولید، اشتغال و صادرات در حوزه اقتصاد دریا محور دارد، گفت: یکی از بازیگران و نقش آفرینان اصلی توسعه دریا محور بحث صنعت شیلات است و مردمی ترین و درون زا ترین فعالیت در حوزه های مختلف از جمله بحث های شیلات و گردشگری جزو شاهد مثال های است که می توان از آنها نام برد.
وی ادامه داد: سازمان شیلات ایران در جنوب و شمال کشور با حدود ۱۴۲ هزار صیاد و نزدیک به ۱۲ هزار شناور در کلاس قایق، لنج و کشتی مشغول صید و صیادی است که اگر به مفهوم واقعی بخواهیم صنعت شیلات را در نقش آفرینی اقتصادی دریا محور معرفی کنیم باید بگویم این سازمان علاوه بر صید و صیادی در حوزه آبزی پروری، زنجیره ارزش و صنایع تبدیلی بسیار موثرتر می تواند وارد حوزه ایجاد معیشت، اشتغال، صادرات و امنیت غذایی قرار بگیرد.
معاون زیر جهاد کشاورزی توضیح داد: علاوه بر سواحل در راستای برنامه ریزی برای اجرای هرچه بهتر سیاست های تدوین شده سازمان شیلات متناسب با شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» کنار سیاست های مقام معظم رهبری در ۹ بند توسعه دریا محور که در ستاد ملی ۳۶ زیر سیاست کنار این ۹ بند توسعه ای ابلاغ شد این سازمان با همکاری تمامی معاونین جهاد کشاورزی در حال طراحی و برنامه ریزی برای تحقق سیاست های دریا محور است.
حسینی اضافه کرد: در حوزه دریا محور با توجه به ظرفیت های زیستی و اقلیمی از ۳۷۳ برنامه ای که معرفی شد، بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد این برنامه ها در حوزه های شیلات و آبزی پروری و مابقی در حوزه تولید میوه های گرمسیری، توسعه گلخانه ای، زراعت، حفاظت خاک و نظایر آن است.
وی با اشاره به اینکه سازمان شیلات ایران ماموریت دیگری در برنامه هفتم و امنیت غذایی دارد، گفت: پارسال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن انواع آبزیان در کشور تولید شد که این یک رکورد در سرمایه گذاری نزدیک به ۱۸.۹ همت است که ۹۰ درصد آن از سوی بخش خصوصی بوده است.