[
#توجه : این نوشتار به هیچ عنوان به معنای چشم پوشی از مشکلات یا توجیه آنها نیست]
چرا هر روز نیازمندتر میشویم؟
اگر سرانه مصرف گوشت و مرغ ایرانیان را پیش و پس از انقلاب مقایسه کنیم، آشکارا معلوم است وضع تغذیه مردم بهتر شده است. (افراد مسن هم این مطلب را شهادت میدهند)
صاحبان خودرو هم نسبت به جمعیت زیادتر شدهاند.
سفرهای داخلی و خارجی مردم هم بیشتر شده است و....
پس چرا بسیاری از مردم مخصوصاً جوانها ، احساس صحیحی درباره بهبود نسبی اوضاع ندارند؟
نیازی که در وجود انسان از حرص و طمع ایجاد میشود مخصوصاً اگر با بی صبری و چشم و همچشمی همراه شود، هیچ ثروتی نمیتواند پاسخگوی آن شود. به تعبیر واضحتر، امروز مشکل فرهنگی بیشتر جامعه ما را رنج می دهد تا مشکل اقتصادی.
مرد کاملی (حدود ۶۵ ساله) از بدتر شدن اوضاع اقتصادی نسبت به قبل از انقلاب گلایه داشت. وقتی با چند مثال واقعیت گذشته و حال را برایش مقایسه کردم، به صراحت اذعان کرد که اوضاع نسبت به قبل از انقلاب بدتر که نشده بهتر هم شده اما بلافاصله گفت: اما آن زمان آرامش بیشتری داشتیم!
گفتم علت آن را باید در رسانه و فضای مجازی جستجو کنید. امروز رسانهها با تبلیغات زیاد و با نشان دادن زرق و برق های فراوان، این احساس را در ما ایجاد میکنند که کمبود داریم. در زمانهای قبل جوانی که ازدواج میکرد (عموم مردم) کی منزل و وسیله شخصی داشت؟
بله، جوان مدتی در خانه پدری زندگی می کرد، و کم کم صاحب خانه و وسیله هم میشد.
اما امروز جوان انتظار دارد، در ابتدای زندگی همه چیز فراهم باشد و بدون آنها یا حداقل وسیله ، فکر کردن به ازدواج را هم احمقانه میداند!!
کجای زندگی ایرانی مبلمان و تعویض دوره ای آن وجود داشت؟ پردههای آنچنانی وجود داشت؟ کلاسهای کنکور و خصوصی چند ده میلیونی وجود داشت و.... اما امروزه به مدد تبلیغات و رسانه جزء زندگی شده است و هر روز بیشتر میشود و هر روز ما را نیازمندتر میشویم و در واقع هر روز احساس نیاز بیشتری میکنیم.
اینجا است که مومن باید از خدا اینگونه بخواهد:
اَللّهُمَّ اجْعَلْ غِناىَ فى نَفْسى
خدایا بی نیازی را درون من قرار بده!
🆔
@Shobhe_ShenaSi
🌏
ghorbanimoghadam.ir