❌ شبهه ۹۸۷
مخالفتهای روحانیت درتاریخ معاصر ایران
۱-مدرسه
۲-حمام (دوش دار)
۳-واکسن
۴-ماشین
۵-رای دادن بانوان
۶- تلویزیون
7- ماهواره
8- سینما
9- و.....
✅ پاسخ
🆔
@Shobhe_ShenaSi
🔹علی رغم تکرار این قبیل شایعات، تاکنون هیچ سند تاریخی برای مخالفت علما با مدرسه و حمام و ... ارائه نشده است. نظرات و فتاوای علما از دیرباز در کتبی مانند رساله توضیحالمسائل در دسترس عموم قرار دارد و با مراجعه به آنها به سادگی میتوان دروغهایی اینچنین را راستی آزمایی کرد.
بله علما با موضوعاتی مانند ماهواره و تلویزیون مخالفت کرده اند که علت آن نیز واضح است، بسیاری از برنامه های ماهواره (و همچنین تلویزیون در زمان طاغوت) مروج بی بندوباری و بی دینی بوده است. لذا هرگاه محتوای آن تغییر کرده، فتوا نیز متناسب با محتوا تغییر کرده است. یعنی برخلاف آنچه دشمنان و شبهه افکنان القاء می کنند، این مخالفت ها نه از سر مخالفت با علم و فن آوری، بلکه به دلیل ملاحظه اموری غیراخلاقیی است که بر آن مترتب می شود. خود امام خمینی در ابتدای انقلاب، در پاسخ به اینگونه شبهات فرموده اند: (ما با سینما مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم.)
حتی اگر مسجدی محل ضرر به جامعه و فساد گردد حکم به حرمت نماز در آن مسجد و تخریب آن صادر می شود که قضیه تاریخی مسجدد ضرار در این رابطه معروف است.
بنابراین سینما و ماهواره که هیچ حتی اگر مسجد و مدرسه هم محل فحشا مورد مخالفت دین و علماست، وگرنه دوگانگی بین دین و علم یا دین و هنر یا دین و بهداشت، از وصله هایی است که ممکن است با برخی ادیان منحرف شده همخوانی داشته باشد، اما تهمت ناروایی است که به دین اسلام و علمای اسلام نمی چسبد.
همراهی علمای طراز اول با قضیه واکسن و رعایت بهداشت در دوران کرونا شاهدی نزدیک بر این مدعا است.
البته ممکن است، برخی گفته ها یا عملکرد چند روحانی ناشناس یا دست چندم را که در صدد تخطئه واکسن یا شیوه درمانی کرونا بودند را مطرح کنند. اما اولاً نظر اسلام را باید از علمای طراز اول جویا شد. ثانیاً این گونه مخالفت ها حتی در بین خود پزشکان چه ایرانی چه غیرایرانی رایج است و باید دلائل و مستندات آنها را هم شنید و قضاوت کرد.
🔹خلاصه اینکه شایعاتی مبنی بر مخالفت علما با برخی پدیده های نوظهور مانند حمام و دوش و مدرسه و سینما و تلویزیون یا اساساً کذب است و مستند معتبری ندارد و یا اینکه به دلیل تلازم آن پدیده با یک امر غیر اخلاقی یا غیر دینی بوده است و گرنه دوگانه علم و دین در اسلام مطرح نیست.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
https://eitaa.com/joinchat/1042808834C1d4becaa06