🔴 گرجستانیها انتقام چه چیزی را میگیرند(۲)
سیلی محکم ایران به صهیونیستها در تفلیس
🔹آن روزها هنوز تاسیسات زیرزمینی و بسیار ایمن فردو به بهرهبرداری نرسیده بود و این سه مرکز باید به هر شکل ممکن نابود میشدند. صهیونیستها نگران عواقب کار بودند، بهویژه جمهوری الهام علیاف و حتی دولت گرجستان در این مورد نگرانیهای بسیاری داشتند، اما صهیونیستها به آنها اطمینان خاطر میدادند که خطری متوجه آنها نخواهد شد. به نظر میرسد که آن سالها که عراق در اشغال امریکا بود و آسمان این کشور نیز در اختیار ارتش این کشور، آنها میخواستند پس از ورود از شمالغرب از بخش غربی کشور و آسمان عراق از ایران خارج شده و اگر در یکی از فرودگاههای تحت اشغال امریکا بر زمین ننشینند، دستکم با سوختگیری هوایی از تانکرهای امریکایی، خود را به سرزمینهای اشغالی برسانند.
🔹همه چیز خوب پیش میرفت تا زمانی که ارتش گرجستان که پس از چهار سال آموزش و تجهیز و بهروزسانی توسط افسران اسرائیلی و با کمک مالی امریکا اراده کردند تا اوستیای جنوبی را که در یک آتشبس با تفلیس به سر میبرد، اشغال کنند. در روز هفتم اوت سال 2008 ارتش گرجستان در یک عملیات بسیار سریع و غافلگیرانه شهر چخینوالی (تسخینوالی) را که مرکز این بخش بود را اشغال کرد. این اقدام بهشدت با مخالفت مسکو مواجه شد که نقش مهمی در برقراری آتشبس میان استقلالطلبان اوستیایی و دولت گرجستان داشت. بنابراین در هشتم اوت، ارتش روسیه وارد عمل شد و جنگ سخت هشت روزهای میان طرفین درگرفت که پیروز نهایی آن ارتش روسیه و اوستیاییها بودند و سرخوردگی بسیار شدیدی را برای ساکاشویلی به همراه داشت.
🔹در روز هشتم اوت، فرودگاه بینالمللی تفلیس مورد حمله جنگندههای روس قرار گرفت و تانکهای روسی به سرعت شهر چخینوالی را از ارتش گرجستان پس گرفتند. مقاومت سرسختانه گرجیها و تجهیز خوبشان برای روسها شگفتانگیز بود، کما اینکه پدافند گرجیها نیز خیلی خوب عمل کرده بود. برای روسها مشخص شده بود که فرماندهی این جنگ بر عهده خود گرجیها نیست، اینکه چه کسی پشت ماجرا قرار دارد خیلی زود مشخص شد. اینجا بود که پای ایرانیها به ماجرا باز شد و تلاش شد تا کلک صهیونیستها کنده شود. گفته میشود ایرانیها اطلاعات مراکز استقرار افسران و مستشاران صهیونیست را به روسها دادند و آنها نیز در روزهای 14 و 15 اوت این مراکز را بمباران کردند. در یکی از این بمبارانها گفته میشود نزدیک بود ساکاشویلی هم کشته شود.
🔹این چند بمباران دقیق تکلیف مساله را خیلی زود مشخص کرد، روسها البته نمیدانستند که این اهداف چیست اما ایرانیها به خوبی میدانستند که دارند چه میکنند. در این حملات هوایی دهها نفر از مستشاران رژیم صهیونیستی کشته و زخمی شدند و آنها از ترس ادامه بمبارانها با فشار بر ساکاشویلی از او خواستند که آتشبس را بپذیرد. در همین روزها بود که رجب طیب اردوغان در میانه جنگ راهی گرجستان شد تا به قول خودش از دولت مرکزی حمایت کرده و مخالفت آنکارا با را روند جداییطلبی اعلام کند. این سفر دستاورد خاصی نداشت و شاکاشویلی که در یک محل بسیار امن مخفی شده بود و بمب در چند متریاش اصابت کرد دید که ادامه ماجراجوییاش میتواند به بهای جانش تمام شود. از سوی دیگر، روسها هم خیال نداشتند به سادگی کوتاه بیایند.
🔹توصیه میکنم حتما در مورد تاریخ، فرهنگ، زبان و باورهای مردم اوستیا تحقیق کنید، آنها خود را ایرونی میدانند. اما در مورد نتایج جنگ باید گفت، سالها سرمایهگذاری صهیونیستها در گرجستان بهای بسیار سنگینی برایشان داشت. ایرانیها با یک رصد و کار اطلاعاتی دقیق و همه جانبه با بهره گرفتن از یک فرصت تاریخی سیلی سهمگین و بسیار تلخی به صهیونیستها وارد کردند. پس از این ماجرا روابط مسکو و تلآویو نیز دستخوش ناآرامی شد و روسها که فهمیده بودند نظامیان صهیونیست وظیفه بهروزرسانی و تجهیز ارتش گرجستان و هدایت آنها در حمله به اوستیا را بر عهده دارند، بهشدت از این مساله عصبانی شدند. برای سران تلآویو ماهها زمان برد تا بتوانند مساله را توجیه کنند، اما این بده بستان اطلاعاتی باعث برقرار روابط بسیار نزدیکی در این حوزه میان تهران و مسکو شد که بعدها خود را در چند ماجرای دیگر، از جمله انتخابات ریاست جمهوری بعدی روسیه نشان داد.
🔹روسها از این ماجرا سربلند بیرون آمدند، اما گرجیها عصبانی بودند چرا که هم شکست سختی خورده بودند و هم اوستیا را برای همیشه از دست دادهاند. آنها هنوز هم عصبانی هستند و این شکست را از چشم انتقام تهران میبینند. حالا اگر میبینید که ماموران آنها توهین به زعم خودشان تحقیر میکنند، حقارت بزرگتری بارشان است که با این مسائل پیاده نخواهد شد./اخبارسوریه_جعفری/
➖➖➖➖➖➖➖
@shomareshmakooszohor