ند؛ ولی آقا در اداره بسیج هم اینجوری دارند رفتار می کنند، آن وقت می خواهد عراق را اداره کند؟ یک آقایی آنجا بود، گفت خیلی عجیب است ما از یکی از مشددین و یک عالم تندرو داریم این را می شنویم؛ گفت شما این حرف ها را در تلویزیون ایران هم می زنید؟ گفتم فراوان، شما تصورتان از ولایت اشتباه است.
🔹تکلیف بخشی از ولایت مداری است
وی با بیان این که تکلیف بخشی از ولایت مداری است، اظهار داشت: رهبری در این که راه را نشان بدهند، و راهبری کنند، قدم های لازم را برداشتند و حالا نوبت ماست؛ این اتفاقی که با برگزاری این همایش افتاده و پزشکان عزیز و کسانی که در امور پزشکی و علوم پزشکی فعالند یا بالأخره به نظام سلامت مربوطند، در یک استان دور هم جمع شدند و حتماً با یک سازوکاری یک شورایی تشکیل می دهند و می خواهند تأثیر بگذارند، این همان اصل حکمرانی دینی است و به تعبیر دیگری روش اداره جامعه توسط ولایت است که مردم خودشان حرکت می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهار داشت: اگر بنا باشد کسانی از فعالان نظام سلامت کشور حساس باشند، چرا باید این در قم باشد؟ چون دین و سلامت جسم با هم و در هم تنیده شده اند، مانند سلامت روان و سلامت جسم که در هم تنیده اند.
عدم تسلط علما و پزشکان نسبت به علم یکدیگر؛ نتیجه سلطه طواغیت
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: من سوگوارانه عرض می کنم که نتیجه سال ها سلطه دشمنان دین بر جامعه دینی بوده است که اکنون تمام علما پزشک نیستند، این نتیجه طواغیت و سلطه طواغیت است و شاید از همین نتیجه باشد که پزشکان خود را عالم دینی نمی دانند یا نیستند. چه جوری می شود این دو تا را از هم تفکیک کرد؟
وی ادامه داد: امام صادق(ع) فرمودند: تعداد احادیث و روایات مربوط به سبک زندگی و نحوه تغذیه در کلمات معصومین(ع)، از احادیث مربوط به عبادات بیشتر است. آنها را نخواندم، و به آن نپرداختم؛ بعد می دانید فاجعه ای که به دنبال می آید، چیست؟ طرف می گوید من نماز شب نمی توانم بلند بشوم، می گوییم برو ایمانت را تقویت کن، چون ما متخصص ایمانیم و به چیز دیگر کار نداریم، بعد اگر ما از نظام سلامت بهره ای داشتیم، به چشمش نگاهی می کردیم، می گفتیم تو این ناراحتی را داری که نمی توانی سحر بلند بشوی، در صورتی که این فرد، جسم ندارد و دین دارد.
🔹از تفکیک جسم و روان دچار چه نتایج شومی شدیم؟
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که از تفکیک جسم و روان دچار چه نتایج شومی شدیم؟ ابراز کرد: اگر کار به جایی رسید که یک پزشک به مخاطب ذکر هم داد، هیچ تعجب نکنید. یکی از اساتید دانشگاه تهران می گفت ما این قطعه از نوار قرآن آقای عبد الباسط را نُه ماه برای یک مادر در ساعتی مخصوص گذاشتیم و وی گوش کرد و بعد از به دنیا آمدن کودک، رفلکس ها و عکس العمل ها را سنسور گذاشتیم، دیدیم بچه بعد از سال ها عکس العمل متفاوت نشان می دهد؛ بعد یک بابی شد در موضوع روانشناسی، نه به خاطر عرق دینی؛ اینها طبیعی است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت مسئله پزشکی و نظام سلامت و با بیان این که نظام سلامت مثل همه جای دیگر می تواند محل رانت خواری ها و محل مافیاها باشد، خطاب به جامعه سلامت حاضر در این همایش تأکید کرد: با مشارکت جویی با مشارکت متخصصین و متعهدین در اداره نظام سلامت می توانید این مشکل را برای جامعه حل کنید، خصوصاً که مناسب ترین موقعیت آن قم هست، چرا که روح و جسم را نمی شود از هم جدا کرد.
در این مراسم، دکتر محبی «رئیس شورای هماهنگی نیروهای انقلابی حوزه سلامت استان قم»، دکتر مصر و «رییس دانشگاه علوم پزشکی قم» به سخنرانی پرداختند و از خانواده شهید مختارزاده و شهید زاهدلویی «از شهدای مدافع امنیت» تجلیل شدند؛ همچنین، در این مراسم سید مهدی میرداماد به مرثیه سرایی در وصف حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخت و احمد بابایی نیز شعرخوانی پرداخت.