به بهانه هفته
#بسیج| سابقه ی تشکیل بسیج مستضعفین
🔻
#زمانـــه| امام راحل بسیج را برگرفته از باورهای اسلامی میدانستند و در این خصوص فرمودند: «قضیه بسیج، همان مسئلهای است که در صدر اسلام بوده و این مسئله جدید نیست، در اسلام سابقه داشته است»
🔹با پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷، نیروهای مردمی در قالب کمیتههای انقلاب اسلامی به نوعی جریان عملی بسیج را به ظهور رساندند. اما پس از تسخیر لانه جاسوسی و اعلام اخباری مبنی بر آرایش جنگی ناوگان آمریکا در خلیج فارس و آشکارتر شدن تهدیدات امریکا ، در پنجم آذر ماه ۱۳۵۸ یعنی کمتر از یک ماه بعد از تسخیر لانه جاسوسی، حضرت امام طی سخنانی در جمع اعضای سپاه، خطر حمله امریکا را جدی دانسته و دستور تشکیل بسیج مستضعفین را صادر کردند.
🔹آن روزها ارتش از وضعیت مناسبی برخوردار نبود و سازمان رزم سپاه هم نهایتاً از حد گردان فراتر نمیرفت. به همین خاطر فرمان تشکیل ارتش ۲۰ میلیونی میتوانست پاسخ قاطعی بر تهدیدات قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای باشد.
🔹 ۹ ماه بعد از تشکیل بسیج، دفاعمقدس آغاز شد و دوراندیشی حضرت امام برای ایجاد یک نیروی مردمی بیش از پیش خودش را نشان داد. نهایتاً در ۲۸ دی ماه ۵۹، مجلس شورای اسلامی قانون ادغام بسیج مستضعفین در سپاه پاسداران را تصویب کرد.
🔹 با حضور بسیج در واحدهای سپاه، تحول شگرفی در جبهههای جنگ ایجاد شد؛ چنانچه از اواسط سال ۱۳۶۰ دور عملیات پیروزمند کشورمان در قالب طرح کربلا با شکست حصر آبادان شروع شد و نهایتاً در عملیات الیبیتالمقدس، بسیاری از سرزمینهای اشغالی کشورمان از لوث وجود بیگانه آزاد شد. بعد از پایان جنگ تا امروز نیز بسیج در عرصه های مختلف پرچمدار تبدیل تهدید به فرصت بوده است.